Правителството на Италия одобри в петък проект на закон за

...
Правителството на Италия одобри в петък проект на закон за
Коментари Харесай

В Италия полицията може да се намесва при насилие над жени и без да са се оплакали

Правителството на Италия утвърди в петък план на закон за битка с учреденото на полово разграничение принуждение, както и за засилено следене на обвинени насилници. Това се случва измежду растяща паника за високите равнища на закононарушения против дами.

Според данни на вътрешното министерство, представени от " Ройтерс ", сътрудници или родственици са умъртвили през 2021 година до момента 93 дами, съвсем 4 хиляди са били обект на изнасилвания и полово посягане, 13 900 са се оплакали, че ги преследват на всички места.

Текстът, който би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание, дава спомагателни права на полицията да се намесва против обвинени, даже в случай че жертвите им не са докладвали за насилието. Целта е най-много да се помогне на дами, опасяващи се да подадат сигнал.

Новината заяви министърката на правораздаването Лучана Ламоргезе в наличието на останалите 7 дами в държавното управление на Марио Драги.

На жертвите е планувано да се окаже икономическа поддръжка, с цел да бъдат стимулирани да подават недоволства. Наказанието - до влизане в пандиза - ще стане по-голямо за нарушителите, опитващи се да смъкват гривната си за следене. Ако за жена се счита, че е в заплаха, полицията може да реши да следи къщата ѝ, с цел да я отбрани.

" Решихме за най-сериозните случаи да създадем динамична отбрана и наблюдаване, което няма да засегне свободата на жертвата, до момента в който в това време пази живота ѝ ", изясни министърката на районното разивите Мариястела Джелмини. Преди по-малко от седмица спортна журналистка бе ударена мощно по задните елементи от почитател, до момента в който разясняваше в ефир след мач. Това ядоса мнозина италианци, Грета Бекалия подаде правосъден иск против него, а каналът Toscana TV съобщи, че ще поеме правосъдните разноски. Инцидентът стана, до момента в който във висшата футболна лига Серия А всички футболисти носят червени маски в символ на взаимност с жертвите на тормоз и принуждение. Според националната статистика ISTAT над 30% от италианките са претърпели полово или физическо принуждение в миналото през живота си.

Преди две години Народното събрание одобри закон с по-строги санкции, в това число по-дълги присъди затвор, за наказаните за принуждение над дами, полово посягане и следене, а този жанр каузи би трябвало да се проверяват бързо и да имат приоритет в съда. Но ограниченията от 2019 година към този момент не дават кой знае какъв резултат, разяснява " Ройтерс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР