Правителството на Испания реши да отвори границите със страните от

...
Правителството на Испания реши да отвори границите със страните от
Коментари Харесай

Испания ще отвори границите за страните от Шенген на 21 юни

Правителството на Испания реши да отвори границите със страните от Шенгенската зона от 21 юни, за когато е очакван и краят на изключителното състояние.

14-дневната карантина за всички, които влизат в страната от чужбина, също ще бъде анулирана. Това се случва 10 дни по-рано от обещаната от държавното управление дата - 1 юли, когато се предвиждаше стартирането на първите непознати туристи в Испания без карантина.

Изключение ще бъде направено единствено за прилежаща Португалия, границата с която ще бъде отворена на 1 юли.

Балеарските острови ще могат да одобряват туристи още от на следващия ден като част от пробна стратегия. Очаква се там да дойдат към 11 000 немски туристи. 

Испания е една от най-силно потърпевшите от пандемията страни в света. Досега там са регистрирани над 243 600 инфектирани с ковид, а умрелите са над 27 100.

От понеделник, 15 юни към Фаза 3 на деескалацията не престават провинциите Толедо, Сиудад Реал и Албасете, Бургос, Паленсия, Леон, Замора и Валядолид в Кастилия и Леон, трите провинции на Валенсийската общественост, санитарните зони в централна Каталуния и Жирона, както и самостоятелния град Сеута.

Останалата част от Каталония и Мадридската общественост ще продължат във Фаза 2, както и провинциите на Кастилия и Леон, които не са напреднали: Саламанка, Авила, Сеговия и Сория. Те ще могат да изискат влизане във Фаза 3 през идващите няколко дни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР