Правителството на Испания няма да изпраща испански войски в Украйна.

...
Правителството на Испания няма да изпраща испански войски в Украйна.
Коментари Харесай

Испанското правителство опроверга твърденията, че ще изпрати войски в Украйна

Правителството на Испания няма да изпраща испански войски в Украйна. Това оповестиха министърът на защитата Маргарита Роблес и на външните работи Хосе Мануел Албарес. В взаимно изказване пред пресата те допълниха, че " изпращането на войски е безусловно изключено както от Испания, по този начин и от Европейски Съюз или НАТО ".

Опроверженията на двамата министри са разследване на намекнатото от съдружния им сътрудник в държавното управление Unidas Podemos, че Испанската социалистическа работническа партия на Педро Санчес е допустимо да изпрати и войски, откакто към този момент достави оръжие и муниции, заяви.

От кабинета незабавно реагираха, като опровергаха намеците за директна интервенция във войната на страната на Украйна.

" Всеки, който каже, че имаме някакво желание да изпратим испански, европейски или натовски войски в Украйна, прави машинация ", сподели външният министър Хосе Мануел Албарес и добави, че всичко, което се доставя на Украйна е с " цел защита и отбрана на нейната териториална целокупност и суверенитет от противозаконната, несправедлива и неоправдана война и за отбрана на милионите беззащитни цивилни ".

" Никога, никакви войски от страна от НАТО, а Испания е една от тях, няма да вземат участие във войната в Украйна. Войските на страна членка се намесват единствено в случай че друга страна членка бъде нападната и изиска помощ ", добави и военният министър Маргарита Роблес. Тя удостовери информацията, че през март страната ще достави 10 танка " Леопард " на Украйна, както даде обещание премиера Санчес при визитата си в Киев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР