Правителството на Германия представи план за създаването на икономически щит

...
Правителството на Германия представи план за създаването на икономически щит
Коментари Харесай

Германия ще осигури до 200 милиарда евро за подкрепа срещу нарастващите цени на енергията

Правителството на Германия показа проект за основаването на " стопански щит " за поддръжка на семействата и бизнеса от възходящите цени на силата, за който ще бъдат отделени до 200 милиарда евро, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Канцлерът Олаф Шолц съобщи, че проектът ще бъде обезпечен посредством нови заеми. Той увери, че финансовото положение на Федералната република е устойчиво.

В Германия се вкарват пределни цени на природния газ. Ще бъдат подхванати още ограничения за обезпечаване на енергийните доставки в страната.

" Най-важната ни задача сега е бързо да бъдат понижени цените на силата, с цел да бъдат предпазени потребителите ", съобщи Шолц на конференция в Берлин, в която участваха и немските министри на стопанската система и на финансите - Роберт Хабек и Кристиан Линднер.

Германското държавно управление анулира спомагателния данък, който потребителите на природен газ трябваше да заплащат. Целта на този данък беше да бъдат събрани още финансови средства, с цел да бъдат подкрепени фирмите вносители на синьо гориво в Германия, които се сблъскват с изключителни разноски поради съкратените или изцяло спрени доставки на съветски газ. Тези компании ще бъдат обезщетени от държавното управление на Федералната република посредством други механизми.

Германските семейства и бизнесът би трябвало да понижат потреблението на природен газ, обявиха министрите, които участваха в конференцията.

" Енергийната рецесия в Европа заплашва да се трансформира в икономическа, а и в обществена рецесия ", сподели министърът на стопанската система Хабек.

" Ние сме в положение на енергийна война ", съобщи сътрудника му - финансовият министър Линднер.

Роберт Хабек акцентира, че проектът за поддръжка заради високите енергийни цени ще остане в действие до " март или април 2024 година ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР