Правителството на Германия потвърди, че възнамерява да достави на Украйна

...
Правителството на Германия потвърди, че възнамерява да достави на Украйна
Коментари Харесай

Германия потвърди, че ще достави на Украйна още 7 системи Гепард

Правителството на Германия удостовери, че има намерение да достави на Украйна още 7 самоходни зенитни установки " Гепард " - в добавка към 30-те, които към този момент отбраняват украинското небе, съобщи БНР.

" Гепард " са измежду най-желаните от украинските военни западни оръжия, заради успеваемостта си против иранските дронове, употребявани от Русия.

Според списание " Шпигел ", в началото спомагателните зенитни установки са били предопределени за скрап, само че в този момент търпят ремонт и ще бъдат доставени през пролетта.

Украйна желае от Германия и зенитно-ракетни комплекси " Пейтриът ", само че Берлин отхвърли да се водят договаряния по този въпрос.

Заради оръжейните доставки за Киев и образованието на украински военни в Европа съветският президент Владимир Путин упрекна немския канцлер Олаф Шолц и западните страни в " деструктивна политика ". Путин и Шолц разговаряха по телефона за първи път от средата на септември.

Също както при последния им диалог преди два месеца, немският канцлер подкани съветския водач да потърси " допустимо по-скоро " дипломатическо решение на спора в Украйна, " в това число извеждане на съветските войски " от страната, заяви представителят на Берлин Щефен Хебещрайт. Шолц е жигосал въздушните бомбардировки по гражданската инфраструктура в Украйна и е предизвестил Путин, че Германия е решена да продължи да укрепва украинската защита " против съветската експанзия ".

Снощи американският президент Джо Байдън изключи всевъзможни договаряния с Кремъл, до момента в който не изтегли войските си от Украйна. В отговор през днешния ден представителят на Путин, Дмитрий Песков, разяснява, че съветският президент е податлив на разговор, само че отводът на Съединените щати да признаят, изтъквам, " новите територии " на Русия, пречи на всевъзможен компромис.

След провалите си от последните месеци съветската войска към момента държи огромна част от Донбас, Приазовието и левия бряг на Днепър при Херсон.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР