Правителството на Германия одобри въвеждането на задължителни ПСР тестове за

...
Правителството на Германия одобри въвеждането на задължителни ПСР тестове за
Коментари Харесай

Германия въвежда задължителни ПСР тестове за всички пристигащи неваксинирани пътници



Правителството на Германия утвърди въвеждането на наложителни ПСР проби за всички неимунизирани пасажери, които идват в страната. Досега документ, че са имунизирани, оздравели или тест посочваха единствено идващите със аероплан, към този момент това ще вършат и пътуващите с трен, кола или рейс

Промяната влиза в действие от 1 август. Новата мярка визира всички, навършили 12 години. Децата под 12 няма потребност да бъдат тествани. Транзитно преминаващите също са изключени от тази мярка.

Вицеканцлерът Олаф Шолц аргументира новите ограничения с това, че скоро стартира образователната година и е нужна по-добра отбрана. „ Актуалното развиване на пандемичната обстановка демонстрира, че пътуващите, които не са имунизирани или не са преболедували, ще би трябвало наложително да се тестват, без значение от какъв район идват “, съобщи той.

Според немските управляващи тази насила може да форсира и тестването измежду тези, които към момента се двоумят или са скептични. Някои критици на решението обаче считат, че ограниченията идват прекомерно ненадейно и по-скоро ще допринесат още за разделянето на обществото по въпроса за имунизациите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР