Правителството на Еквадор отне на Джулиан Асанж всички средства за

...
Правителството на Еквадор отне на Джулиан Асанж всички средства за
Коментари Харесай

Еквадор прекъсна връзките на Асанж с околния свят

Правителството на Еквадор лиши на Джулиан Асанж всички средства за връзка с външния свят, защото е нарушил договореностите, при които е получил леговище, предадоха осведомителните организации.

Основателят на уеб страницата WikiLeaks се укрива в посолството на Еквадор в Лондон от 2012 година, с цел да избегне правосъдно гонене.

Решението на еквадорското държавното управление е оповестено в профила в Twitter на министерството на известията на латиноамериканската страна.

" Правителството на Еквадор спря работата на всички системи, позволяващи на Джулиан Асанж да поддържа връзка с околния свят ", се споделя в известието.

" Мярката е подхваната по отношение на несъблюдение от страна на Асанж на писмен ангажимент, стихотворец към държавното управление в края на 2017 година, да не популяризира известия, които биха представлявали интервенция в връзките с други страни. " - прецизират еквадорските управляващи.

 Гонят Асанж от посолството на Еквадор в Лондон
Гонят Асанж от посолството на Еквадор в Лондон

Негови туитове са разгневили президента на Еквадор…

Изданието " Metro Ecuador " цитира туитове на Асанж от 26 март, в които той декларира, че виновността на Кремъл за отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия е недоказана. Според него експулсирането на съветски дипломати от някои страни единствено ще помогне на Москва да постанова своята версия за скрит план против Русия, воден от Съединени американски щати.

Припомняме, Асанж изиска политическо леговище от Еквадор, защото се притеснява, че Лондон ще го екстрадира в Съединени американски щати, където е разследван за разгласяване на секретна информация посредством WikiLeaks.

Той не може да напусне еквадорското посолство, защото във Англия е издадена заповед за ареста му.

 Джулиан Асанж търси леговище във Франция
Джулиан Асанж търси леговище във Франция

Асанж живее в посолството на Еквадор в Лондон от 2012 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР