Правителството на Чехия разглежда перспективата за участие с наблюдател в

...
Правителството на Чехия разглежда перспективата за участие с наблюдател в
Коментари Харесай

Правителството на Чехия правителство поглежда към еврото

Правителството на Чехия преглежда вероятността за присъединяване с наблюдаващ в съвещанията на съвета на министрите на финансите от зоната на еврото (еврогрупата). Това заяви във вторник пред публицисти министър председателят Бохуслав Соботка, съобщи БГНЕС.
„ Получаването на статут на наблюдаващ в еврогрупата е опция за Чехия, даже без да е в послание единната европейска валута (на територията на страната), да взема присъединяване в разискването на вероятностите за развиване на еврозоната”, акцентира министър председателят.
Чешкото „ държавно управление утвърди желанието да задълбочи икономическата и валутната интеграция с страните партньорки (в Евросъюза). При това се има поради приемането на статут на наблюдаващ на съвещанията на министрите на финансите от еврозоната”, уточни Соботка.
Според него в съвещанията на еврогрупата би взел участие министърът на финансите. Статутът на наблюдаващ се възприема от публична Прага като „ инструмент за подсилване на доверието” сред страните членки на еврозоната и невлизащите в нея страни, както и за обезпечаване на успеваемостта на Евросъюза.
Засега държавното управление не е приело решение да подаде поръчка за приемането на този статут, прецизира Соботка.
Според допитванията измежду популацията огромно болшинство от жителите на Чехия се афишират за опазване на националната валута – чешката крона. С нея те свързват очакванията си за устойчиво икономическо развиване на републиката, което да не могат да нарушат финансови катаклизми в еврозоната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР