Правителството на американския президент Джо Байдън ще се стреми за

...
Правителството на американския президент Джо Байдън ще се стреми за
Коментари Харесай

Новият президент на САЩ иска удължаване с пет години на договора Нов СТАРТ

Правителството на американския президент Джо Байдън ще се стреми за 5-годишно удължение на действието на контракта с Русия за ограничение на нуклеарните арсенали, прочут като Нов СТАРТ. Това заяви прессекретарката на Белия Дом Джен Саки, представена от Ройтерс.

Решението би трябвало да бъде взето бързо, защото договорът, който лимитира броя на нуклеарните глави, които могат да разполагат Съединени американски щати и Русия, изтича на 5 февруари.

" Президентът постоянно е казвал ясно, че договорът Нов СТАРТ е в полза на националната сигурност на Съединените щати и че такова удължение е още по-необходимо, когато връзките с Русия са обтегнати ", сподели Саки, представена от Франс прес.

За да покаже, че не става дума за празен чек, президентът Байдън е изискал от американските разследващи служби " световно следствие " на неотдавнашната хакерска атака, приписвана на Москва, на възможни " намеси " в избори и на " потреблението на химически оръжия против водача на опозицията Алексей Навални ", посочи Саки.

Предложението се чака да бъде признато добре от съветския му сътрудник Владимир Путин, който също се изрече в интерес на удължение с пет години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР