Правителството може да не дава пари за коледни добавки на

...
Правителството може да не дава пари за коледни добавки на
Коментари Харесай

Симеон Дянков: За пенсионерите няма коледни добавки, но за НАП и Митниците има

Правителството може да не дава пари за коледни добавки на пенсионерите, само че за чиновниците на Национална агенция за приходите и митници бонуси дава (постановление от 4-ти октомври). Това написа в профила си във Facebook някогашният финансов министър Симеон Дянков. 

" 25 милиона в допълнение заплащане, три спомагателни заплати едновременно. Да са признателни чиновниците и да гласоподават както би трябвало ", прибавя той.



" За първи път от 2014 година пенсионерите ще останат без добавки за Коледа. Такива не са заложени в бюджета и съгласно мен е доста по-добре да се усилват пенсиите трайно, а не да се дават добавки, а да се държат пенсиите ниски, сподели финансовият министър Асен Василев.

Миналата Коледа пенсионерите получиха по 70 лева Тогава служебното държавно управление обезпечи спомагателни 142 380 000 лева за
бонусите за сметка на преструктуриране на разноските и прехвърлянията по централния бюджет. През 2021 година бонусът бе 50 лева, а за последните три месеца на годината стана 120 лв..

През 2021 година нямаше обособена сума и за Великден, само че тогава всички пенсионери получаваха всеки месец по 50 лева в допълнение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР