Правителството, което се строи в момента няма да издържи повече

...
Правителството, което се строи в момента няма да издържи повече
Коментари Харесай

Политолог дава месец-два живот на бъдещото правителство

Правителството, което се строи сега няма да издържи повече от месец-два, счита политологът Калоян Методиев.

" Според мен се бърза, тъй като кабинетът е тежък, с четири партии, до момента в който страната е в сериозна обстановка - закъснели сме по всички европейски стратегии и фондове, цените са отвън надзор. Сглобяването на безредно държавно управление с неразбираеми отговорности и да не се знае кой какво прави, след месец-два ще събори всичко ", сподели Методиев пред Българска национална телевизия, представен от " Епицентър ".

Според него образуването на новия кабинет би трябвало да върви умерено, рационално и законово, защото " един подробност може да се окаже пукнатината, от която да зейне бездна след няколко месеца ".

По думите му се пробват имена на министри в публичното пространство, което е излишно да се прави. Нямаме към този момент време и нерви за опити и такива игрички на дребно, счита Методиев и акцентира, че няма по какъв начин да има държавно управление без Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ.

По отношение на президента политологът уточни, че сега Румен Радев е номер едно в страната. Той е огромният победител, оказа се най-умният и остроумен политик в страната. Има мощно въздействие в обществото. Вече осем месеца ръководи посредством длъжностен кабинет. Той е господарят на страната сега, разяснява той.

На въпрос за бъдещите министри Методиев означи, че имената в новия кабинет са от огромно значение, защото от тях ще зависи динамичността и развиването на институциите. " Бих посъветвал партиите доста добре да си подберат имената на министрите, въпреки че сега сме в обстановка на социална упойка, защото 70% от хората не отидоха да гласоподават на изборите``, подсети анализаторът.

За първите усещания от живота на 47-ото Народно заседание Калоян Методиев уточни, че сме станали очевидци на личностни нападки и борба. Няма добър звук, няма разговор, не виждам вероятност това да се промени, а в противен случай – ще се задълбочава. Липсват фигурите, които да внесат спокойствието. Има тежки проблеми за решение, тъй като останалите страни към този момент си харчат парите от Плана за възобновяване, вземат решение си проблемите с имунизацията и коронавирус пандемията. Изоставаме с най-малко пет обиколки от Европейски Съюз, разяснява той.

Според Методиев никой няма да даде на новото държавно управление нужните 100 дни толеранс. " Няма да има нито 100 дни толеранс, нито успокоение. Това преливане на министри от служебния кабинет в постоянен няма да разреши да има 100 дни. Ако желаят рестарт и обновяване, да рискуват с нови имената, с цел да не наследят греховете на служебното правителство``, счита Методиев.

Политологът уточни, че по този начин афишираната смяна в страната надали ще настъпи, тъй като за тази цел би трябвало да има спокойна политическа среда, което би било мъчно за реализиране при тази настройка.

Освен това 70% от българите някъде се скриха. С 30% изборна интензивност не може да се прави смяна, отсече най-после Калоян Методиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР