Правителството казва, че има сериозни проблеми, но ако това не

...
Правителството казва, че има сериозни проблеми, но ако това не
Коментари Харесай

Антон Кутев: Правителството извади на показ сериозни проблеми

Правителството споделя, че има съществени проблеми, само че в случай че това не докара скоро до правосъден резултат, стигаме до конституционна рецесия. Това сподели представителят на служебното държавно управление Антон Кутев в изявление за предаването „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия. „ Опитваме се едно държавно управление, което не може да прави промени в бюджета и законодателни промени, да изведе на чисто това, което се случва. Случват се ужасяващи неща. Далеч съм от концепцията, че всички политици са мошеници, само че виждам неща, които са скандални и това не може да се случва, в случай че единствено един политик е сгафил. Има такова обвързване, че това е незаконна група. Те са се обвързали по метод, по който става ужасно.
Има много нарушавания, само че най-голямото са 8-те милиарда без публични поръчки, част от които са изхарчени и без никакви гаранции. Това е правено в изискванията на коронакриза. Аз и мои сътрудници си дарявахме заплатите на Министерството на здравеопазването, с цел да се борим Коронавирус рецесията, а те са давали милиарди напред без гаранции и да е ясно по кое време ще стартира даденият градеж. Когато нямаш план, няма по какъв начин да започнеш градеж през идващите 3-4 години, няма по какъв начин да се дадат 100 млн., с цел да се купят материали. Няма по какъв начин да ми се изясни, че са платени 5 години по-рано пари за планина трошляк. Утре компанията може да банкрутира. Защо се прави това? Има един метод да се изясни – това са комисионни, някой ги е чакал или ги е получил “, уточни Кутев.

По тематиката за „ Автомагистрали “ той съобщи: „ Нашата задача беше да изговорим всичко, а дали е закононарушение, е работа на прокуратурата. Прокуратурата влезе преди 20 дни в „ Автомагистрали “. Аз още не съм чул нищо след влизането ѝ в „ Автомагистрали “. Колко време ѝ би трябвало да ревизира тези 30 компании, които са получили милиарди от „ Автомагистрали “ дали имат толкоз пари в сметките си? При милиард и половина, в случай че си платил 10-20% комисионна, това са 300 млн. Тези 300 млн. лева са проследими и на прокуратурата съгласно мен са и нужни два – три часа за това, а към този момент 20 дни чакаме да забележим какво ще се случи. Половината милиард, които стояха в тази компания, ги изтеглихме, с цел да не могат да ги изхарчат и ги дадохме за нещо по-полезно. Сменихме и ръководствтото. Оттук нататък ние повече не можем да създадем ".

„ Ние свършихме нашава работа - да покажем какво се случва. Второто, което можехме да създадем, е да сменим ръководството. Направихме го и оттук насетне всички българи гледат и питата какво стана. Това е огромният въпрос на модерна България - в случай че институциите и то самостоятелните не потвърдят, че няма да позволим това да се случва, ние обезсмисляме страната. Има още разкрития, има на всички места в това число в Министерство на регионалното развитие. Още не сме разказали по-подробно за санирането, където има по какъв начин да се споделя по какъв начин са санирани изби, на какви цени са санирани блокове и други Този роман няма да има край. Проблемът е, че държавното управление споделя, че има съществени проблеми, само че в случай че това не докара скоро до правосъден резултат, стигаме до конституционна рецесия. Вече въпросът е, че обществото стартира ясно да схваща, че имаме неефективни институции, които заплашват да се трансфорат в конституционна рецесия - в рецесия на класификация на страната. Ако в доста малко време политическите и бизнес елити не подредят страната по някакъв метод, тя ще се самоподреди. Дали ще стане посредством резултатите от изборите, дали ще стане с митинги по-късно, някакъв публичен механизъм ще сработи. Има институции, които не работят. За мен идващият парламент ще бъде доста отговорно претрупан. Той би трябвало доста бързо да направи основни промени. Ако не ги направи, в действителност ще стигнем до конституционни промени. Всеки българин вижда, че по този начин към този момент е нетърпимо ", съобщи Кутев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР