Правителството и МВР в Република Северна Македония ще направят необходимото

...
Правителството и МВР в Република Северна Македония ще направят необходимото
Коментари Харесай

Ковачевски: Имаме план за спокойното отбелязване на годишнината от рождението на Гоце Делчев

Правителството и Министерство на вътрешните работи в Република Северна Македония ще създадат нужното за умерено отбелязване на 151-та годишнина от рождението на Гоце Делчев, сподели и през днешния ден министър председателят на страната Димитър Ковачевски. По думите му, отбелязването на годишнината на Гоце Делчев е било оповестено като събитие с висок риск за сигурността поради единици и групи жители, „ които имат намерение да вършат провокации, на което би трябвало да се попречи ”, съобщава кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Скопие.
На въпрос за оповестената от Патриотичния институт на ВМРО-ДПМНЕ стража на гроба на Делчев в двора на църквата „ Св. Спас ” в Скопие и броя на идващите от България хора, Ковачевски отговори, че Министерство на вътрешните работи има създаден проект за деяние, а във връзка с това кой влиза в страната, той уточни, че Министерство на вътрешните работи се придържа към Закона за чужденците, където е посочено при какви условия е допустимо някой да не бъде позволен в страната. 

Министерствата на външните работи в България и Република Северна Македония, както и  службите обменят информация. Информация се обменя и с сътрудниците от НАТО, сподели Ковачевски.
По думите му, отбелязването на годишнината на Гоце Делчев е било оповестено като събитие с висок риск за сигурността поради единици и групи жители, „ които имат намерение да вършат провокации, на което би трябвало да се попречи ”. И Съединени американски щати считат, че обстановката би трябвало да бъде деескалирана, а страните да споделят на институционално равнище, уточни Ковачевски, отбелязвайки като образец за това вчерашното посещаване в Скопие на българския министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, както и своя диалог с българския министър председател Гълъб Донев през предходната седмица. 
Днес от секцията на Северна Македония в Гласът на Америка осведомиха, че в отговор на техен въпрос представител на Държавния департамент на Съединени американски щати е показал, че приканва България и Северна Македония да деескалират своята изразителност и бързо да разрешат двустранните си разногласия.

„ Бъдещето на Северна Македония е в Европейски Съюз. Съединените щати не престават да поддържат цялостната евроатлантическа интеграция на страната ", се споделя в изказването на Държавния департамент ”, написа изданието.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
31 Яну 20231531 Яну 20235031 Яну 20233131 Яну 202320331 Яну 202320031 Яну 20231341КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023318411 Яну 2023195328 Яну 2023213626 Яну 2023428
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР