Правителството харчи непрозрачно бюджета и не предлага работещи мерки за

...
Правителството харчи непрозрачно бюджета и не предлага работещи мерки за
Коментари Харесай

Борисов: Кабинетът харчи непрозрачно, не предлага мерки за компенсация на инфлацията

Правителството харчи непрозрачно бюджета и не предлага работещи ограничения за отплата на рекордния растеж на инфлацията, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Най-голямата опозиционна партия подлага на критика метода, по който новото ръководство реагира на високите цени на енергийните носители.

Освен това някогашните ръководещи са обезпокоени от политическо преодоляване на енергийния регулатор и желаят Държавната организация „ Национална сигурност “ да ревизира кой е обявил клаузите по контракта за доставка на газ от Азербайджан.

Правителството би трябвало неотложно да създаде и показа ограничения за обезщетенията на жителите и бизнеса поради рекордния растеж на инфлацията и цените на енергийните носители, настоя Бойко Борисов.

„ Времето на пиара от дълго време мина, близо година към този момент те са ръководещи. И те не могат, до момента в който бяха министри, да не са виждали тези цифри и тренда нагоре и да са създали надлежно компенсиращи ограничения или баражи, през които всичко това да се забавя, по този начин както ние сме го правили от самото начало. “

Правителството дължи пояснение и за направените през декември разноски и дефицитът в бюджета, добави депутатът Александър Иванов.

„ Промяната докара до над 9 милиарда лв. разноски единствено за един месец, голословни. Рекорд имаме, за жалост отново отрицателен, в недостига на страната, и недоброто обмисляне на държавните средства – 4 милиарда недостиг. Бизнесите банкрутират. “

От ГЕРБ предизвестиха, че държавното сдружение „ Булгаргаз “, както и всички топлофикации, които работят на природен газ, са изправени пред банкрут.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР