Правителството е стабилно, въпреки оставките на трима ключови министри и

...
Правителството е стабилно, въпреки оставките на трима ключови министри и
Коментари Харесай

Караянчева: Правителството е стабилно

Правителството е устойчиво, макар оставките на трима основни министри и възраженията на съдружния сътрудник Валери Симеонов, че не е бил запитан за отдръпването им.

Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, представена от " 24 часа ".

Оставките на министрите ще бъдат гласувани още идния вторник, в случай че бъдат импортирани в Народното събрание.

" Ние изключително ще работим на 4-ти и 5-ти, в случай че в министерски съвет внесат оставките на министрите, те ще бъдат прегледани и гласувани. Не мисля, че има политическа рецесия. Решение на министър-председателя е по кое време да предложи или да отзове министри. Така се носи политическа отговорност, и когато от нас се изисква да бъдем политически виновни, ние го вършим ", сподели тя.

Караянчева добави още, че не чака смяна в съдружната настройка.

" Надявам се всички разлики да бъдат изгладени след съвещанието на съдружния съвет, тъй като програмата на съдружното държавно управление е ясна и безапелационна и ние имаме своя времеви порядък, в който да я осъществим. Пълен мандат, в тази настройка, в която се намираме ", съобщи още Караянчева.

Припомняме, че трите министерски оставки - на районния министър Николай Нанков, на транспортния министър Ивайло Московски и на вътрешния министър Валентин Радев бяха потърсени от премиера Борисов по отношение на трагичния случай с рейс край Своге, където починаха 17 души, а десетки бяха ранени.

Националният изпълнителен комитет на НФСБ се събра през вчерашния ден вечерта на импровизирано заседание в Бургас, където да реши бъдещето на актуалното държавно управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР