Правителството е органът, който трябва да провери сметките за парно

...
Правителството е органът, който трябва да провери сметките за парно
Коментари Харесай

Манолова: Борисов да въведе 6 месеца отлагане на плащането на парно, докато текат проверките на сметките на хората

Правителството е органът, който би трябвало да ревизира сметките за парно за месец март и да наблюдава по какъв начин се извършва нареждането на премиера за понижаване цената на газа. След обещанието на премиера Борисов на 3 март, че газът пада с 40 % от 5 август 2019 година, то към този момент втори месец чакаме спад и в сметките за парно. Но това не се случва, а към този момент идват новите сметки за март и там нарастването, което виждат жителите, е над 40 %. Тоест, вместо исторически най-голямото понижение, пристигна исторически най-голямото нарастване на парното и вместо да получат пари, жителите ще дължат пари. Това съобщи в своя позиция, излъчена във Facebook, Мая Манолова, ръководител на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ”.

Тя попита Борисов дали още твърди, че е спекулирала с новината за цената на парното, откакто от през днешния ден и прокуратурата ревизира топлофикациите за високите сметки за парно.

Бившият омбудсман приканва министърът на енергетиката да направи инспекция на сметките за парно за месец март, да се предприеме преизчисляването им съгласно обещаното от премиера понижение на газа с 40 %. Според Манолова министър председателят би трябвало да подреди отсрочване с 6 месеца за заплащането на сметките към топлофикациите, до момента в който траят инспекциите и преизчисляването им с обещаното от премиера понижение.

Мая Манолова напомни, че съгласно член 75 ал.1 т.2 от Закона за енергетиката министърът на енергетиката организира прелиминарен, настоящ и следващ надзор за техническото положение и употребата на енергийните обекти и използването на реда и техническите условия за топлоснабдяване, преустановяване на топлоподаването и използване на дяловото систематизиране на топлинна сила.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР