Правителство е възможно по-скоро с втория мандат. Това се разбра

...
Правителство е възможно по-скоро с втория мандат. Това се разбра
Коментари Харесай

Депутатите остават скептични за съставяне на правителство с първия мандат

Правителство е допустимо по-скоро с втория мандат. Това се разбра от мненията на депутатите в коридорите на Народното събрание. От „ Продължаваме промяната-Демократична България “ са безапелационни, че няма по какъв начин да поддържат кабинет с първия мандат и по тази причина ще предложат собствен в границите на втория.

В момента от групировката създават управническа стратегия на вероятно бъдещо държавно управление, която ще предложат на останалите парламентарни групи, като ще стартират от ГЕРБ-СДС. От партията на Бойко Борисов пък обявиха, че са склонни на компромис, подкрепяйки кабинет с втория мандат, само че желаеха да са сигурни в 100-процентовия му триумф.



От Движение за права и свободи обявиха, че към този момент остават в съпротива, защото не са поканени на диалози за държавно управление. От „ Възраждане “ пък бяха безапелационни, че кабинет с първия мандат не е вероятен.

Вчерашната лидерска среща сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната-Демократична България “ стана мотив за мненията на депутатите в коридорите на Народното събрание. От „ Продължаваме промяната-Демократична България “ приготвят управническа стратегия за вероятно бъдещо държавно управление, която ще бъде разисквана с останалите парламентарни групи, посочи Николай Денков.

Томислав Дончев от ГЕРБ акцентира, че са видни напъните им за образуване на болшинство в този парламент. Според него се върви към втория мандат, само че с цел да се откаже ГЕРБ от първия, са им нужни гаранции и причини, че ще има добър резултат.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разяснява, че вярата им е диалогът сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната-Демократична България “ да прерасне в разговор.

От Движение за права и свободи към този момент остават в съпротива на „ ГЕРБ-СДС “ и „ Продължаваме промяната-Демократична България “, защото не са канени на диалози за държавно управление.

Даниел Лорер от „ Продължаваме промяната “ съобщи, че нямат боязън да влизат в сложни борби. Лорер изрази вяра препоръчаното от тях държавно управление да получи поддръжка и от ГЕРБ, и от останалите партии в Народното събрание.

Според водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов държавно управление с първия мандат не е допустимо. Костадинов предвижда, че в случай че „ Продължаваме промяната “ създадат държавно управление с ГЕРБ, на идващите избори ще се борят за влизане в Народното събрание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР