Правителство без ГЕРБ няма как да се случи. Това е

...
Правителство без ГЕРБ няма как да се случи. Това е
Коментари Харесай

Сачева: Готови сме и за управление, и за нови избори

Правителство без ГЕРБ няма по какъв начин да се случи. Това е чисто математически невероятно. Не може да си в изолираност и да си първа политическа мощ. Ако вземем поканата на „ Продължаваме промяната ”, на която никой не откликна, то може да кажем, че те в действителност са в изолираност. Това съобщи Деница Сачева от ГЕРБ в ефира на Българска национална телевизия.

„ Няма по какъв начин без разговор да се вземе решение в Народното събрание. Ние ще продължаваме другояче да се инатим по какъв начин в никакъв случай по никакъв метод няма да създадем каквото и да е. дано се концентрираме върху съответни задания. Решихме тази с ръководителя на Народно събрание – той е излъчен от най-голямата парламентарна група ”, счита тя.

На въпрос дали партиите, които поддържаха избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народно събрание, биха създали болшинство, тя съобщи: „ Това не е болшинство за управническа коалиция. То се сплоти към позицията, че би трябвало да има ръководител, той да е най-възрастният, с цел да няма политически пристрастености. Самите ръководители на парламентарни групи, подкрепили Рашидов, отхвърлиха тази опция. Нека не бързаме със спекулациите. ”

„ Правителство на малцинството е един краен вид – към този момент всевъзможни разновидности са на масата, тъй че не би трябвало да бързаме. Ще бъде мъчно, нужен е разговор. Партиите, които не желаят разговор, и се занимават с политически заклинания, са безполезни за обществото – явно е, че нямат болшинство ”, добави тя.

Тя напомни, че ГЕРБ неведнъж слагат тематиката за битката с корупцията – даже за тази в предходното ръководство: „ Предложили сме правосъдна промяна, въпросът е за какво те не желаят да приказват за това, в случай, че законът за КПКОНПИ няма по какъв начин да се одобри без гласовете на ГЕРБ. ”

„ Ние ще внесем съответни антикризисни ограничения, ограничения за енергетика, обезщетения за бизнеса, либерализация на цените на битови консуматори да е от 1 януари 2026 година – дано забележим кой ще застане зад тези ограничения. Прекалено доста се крием зад процедури ”, добави още тя.

„ За разлика от Политическа партия, които взеха решение да са ръководители на всички комисии, ние нямаме такива планове – подготвени сме да създадем съразмерно систематизиране на комисиите. Въпреки протичащото се, ние сме подготвени да работим до последно оптимално отговорно. Ще сложим своите условия, сигурно, само че няма да бъдем като тях ”, сподели още Сачева.

„ Има опция да се вдигне минималната заплата и минималната пенсия. Ние считаме, че може да се намерят разновидности, при които заплатата да нарасне, само че не в размерите, които Политическа партия предлага. Те докараха страната съвсем до банкрут ”, безапелационна бе тя.

„ Народно събрание би трябвало да има задоволително благоприятни условия, с цел да работи и да одобри законите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност. Ние сме подготвени за всевъзможни вероятни разновидности, само че значими за нас са проблемите на българските жители. Готови сме за ръководство, подготвени сме и за избори ”, добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР