Правителственият самолет излетя за моряците от кораба Царевна.Машината е излетяла

...
Правителственият самолет излетя за моряците от кораба Царевна.Машината е излетяла
Коментари Харесай

Правителственият самолет прибира моряците от Царевна от Русия

Правителственият аероплан излетя за моряците от кораба " Царевна ".

Машината е изхвърчала от Летище София и се е отправила към Сочи, Русия, оповестява Нова тв. Около 11:30 ч тя е изхвърчала от съветския град назад към българската столица, оповестява профилираният уебсайт maritime.bg.

Евакуацията на 14 български и един украински моряк стартира предходната седмица. Тя се реализира на 49-ия ден от началото на войната в Украйна.

Преди дни българските управляващи оповестиха, че групата се е придвижила в посока Донецк.

Петима от моряците останаха на борда на кораба по лично предпочитание, в това число капитанът. Трима от тях са български жители, а двама - украински.

По-рано министър-председателят Кирил Петков разгласи, че е допустимо българите да се приберат още през днешния ден.

Вчера капитанът на кораба Павел Павлов описа, че моряците взели решение да изоставен, откакто един от тях не издържал, тръгнал самичък и по-късно се върнал с обръщение от военните - имате един час да се изтеглите от плавателния съд. Тръгнали със " знаме " от бял чаршаф. Има ли присъединяване на българските служби - остава незнайно. Бойци от " Азов " в никакъв случай не са се качвали на борда, увери за следващ път той.

Пред maritime.bg представител на силите на приетата от Путин Донецка република е декларирал, че стартира разминирането на региона на пристанището в Мароупол, където с изключение на " Царевна " заложници на войната станаха още редица други плавателни съдове. Очаквало се извеждане на корабите, в случай че и последните бранители на града бъдат изведени от завода " Азовстал ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР