Правителственият фалкон е излетял днес за Москва, откъдето да докара

...
Правителственият фалкон е излетял днес за Москва, откъдето да докара
Коментари Харесай

Правителственият Фалкон спасява български режисьор в Москва

Правителственият фалкон е изхвърчал през днешния ден за Москва, откъдето да докара режисьора Павел Васев. Директорът на българския културен център в съветската столица е в тежко положение, откакто прекара два инсулта. Той се лекува в продължение на четири месеца, а лекарите изчакваха положението му да бъде релативно нормализирано, с цел да може да бъде върнат в България, където да продължи лекуването му.

През цялото време Павел Васев е бил настанен в клиника и персонално ръководителят на парламентарната Комисия по просвета и медии Вежди Рашидов се наема да помогне. Самият той от години е непосредствен другар на Васев и фамилията му. След като дава пари и стартира дарителска акция, в нея се включват и други, измежду които Стефан Данаилов, Иво Хаджимишев, Анджел Вагенщайн, Георги Гергов, Борислав Дионисиев, Ангел Симеонов и парламентарната група на ГЕРБ. Калин Сърменов обезпечава събирането на средства в Сатиричния спектакъл.

Димитър Рачков също се свързва с Вежди Рашидов и се интересува по какъв начин може да помогне. В държавния фалкон е отпътувал медицински екип от " Пирогов " с доктор Красимир Бинев, доктор Боряна Андонова и здравната сестра Невена Баранова. " С огромното подпомагане на премиера Бойко Борисов беше обезпечен държавният аероплан, който да докара Павел Васев от Москва, а Цветан Цветанов ни оказа помощ за обезпечаване на средства от ГЕРБ. Беше обезпечен и медицински екип със седействието на шефа на " Пирогов " проф. Асен Балтов и на проф. Николай Габровски, който пътува до Москва, с цел да се запознае със положението на Павел Васев. Много огромна помощ ни оказа и посланикът ни в Москва Атанас Кръстин. Премиерът е съобщил, че полетът ще бъде заплатен с подаяние от ГЕРБ, само че според закона за бюджета тези пари ще бъдат преведени в министерство на опазването на здравето и оттова ще се покрият разноските по полета ", разяснява Вежди Рашидов. blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР