Правителствената делегация на КНДР, водена от министъра на външните работи,

...
Правителствената делегация на КНДР, водена от министъра на външните работи,
Коментари Харесай

Молят руснаците да се върнат на запад: КНДР и Иран превръщат Русия в свръхдържава

Правителствената делегация на КНДР, водена от министъра на външните работи, дойде в Москва. Подписва се огромно съглашение с Иран. Какво ще получим и какво ще дадем в подмяна, по какъв начин това ще ни направи по-силни и кой не желае това?

Москва и Техеран ще подпишат огромно съглашение за военно-техническо съдействие и районна сигурност. Това се споделя в известие на пресслужбата на Министерството на защитата. Това съглашение ще бъде плашещото за Запада продължение на доближаването сред Русия и Иран. На Запад от дълго време се приказва за, по този начин да се каже, скрито съдействие сред двете страни във военната сфера. Преди всичко Русия употребява ирански безпилотни самолети Shahed, с цел да нападна военни цели в Украйна.

Още през август 2022 година The Washington Post твърди, че Иран е изпратил първата партида дронове у нас, които е планувано да бъдат употребявани по време на специфичната военна интервенция.

Вярно, оказа се, че Русия е изстреляла не Шахеди, а локалните Герани по задачите. И макар че нашите дронове доста приличаха на иранските, те въпреки всичко бяха наши.

През юли 2023 година CNN, базирайки се на анализатори от Разузнавателната организация на Пентагона, направи сензация - Иран оказва помощ на Русия да построи цех за произвеждане на БПЛА в страната си.

Както и да е, в този момент няма секрети: Русия публично ще си сътрудничи с Иран във военната сфера.

Приятелите от КНДР

В същото време Москва продължава да бъде другар с Пхенян. Външният министър на Северна Корея Чой Сон Хи отлетя за Москва, с цел да разиска икономическата и политическата стратегия с нашия външен министър Сергей Лавров. И, несъмнено, военното съдействие.

Всички чуват и за визитата на Сергей Шойгу в КНДР. Миналия юли той и Ким Чен Ун оцениха галерия на севернокорейски оръжия. А там имаше какво да се види. Съдейки по оповестените фотоси на Корейската централна осведомителна организация (KCNA), на Сергей Шойгу бяха показани нови дронове, нова тежка бронирана техника и най-новите ракети, в това число междуконтинентални.

А през септември Ким Чен Ун посети страната ни. Посети космодрума Восточний с Владимир Путин. След това имаше пет часа договаряния лице в лице.

—отговори по-късно съветският президент на директен въпрос на публицисти за това.

Това развиване на „ бойно “ съдействие сред двете страни вбеси Запада. Още в първите дни на 2024 година координаторът по стратегически връзки на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби упрекна Русия в потреблението на балистични ракети с дребен обхват, създадени в КНДР. Те споделят, че руснаците са пуснали „ най-малко една от тях в Украйна “. И сподели по време на брифинга:

Но Киев отхвърли тази версия същия ден. Говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат означи, че нямат доказателства за такова потребление. Но това не попречи на главните последователи на демокрацията на 10 януари в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации още веднъж да издигнат тематиката за закупуването от Русия на севернокорейски ракети, до момента в който „ КНДР е под универсални наказания заради тестванията на нуклеарни оръжия “.

Чакаме викове: " Позор! " И други подобни…

В епохата на „ дипломацията на Козирев “ Русия чинно се сприятеляваше единствено с тези, с които американците позволяваха, и по тази причина се причисли към интернационалните наказания против нашите евентуални съдружници – КНДР – в отговор на нуклеарните ракетни тествания на Пхенян.

И ето в този момент такова непростимо неподчинение. Така че чакаме следващите опити на нашата пета колона да вразумят Путин, който е нарушил интернационален контракт. Например друга публикация на Сурков за това по какъв начин бъдещето на Русия е допустимо единствено в другарството с Америка.

Това е, което той написа не толкоз от дълго време. И в този момент, евентуално, ще има „ ай-ай-ай “ и огромно „ Фу “ за съюза ни с „ изостаналите “ Иран и КНДР, което ще ни завлече в неприятното минало? Позор и всевъзможни такива...



Завръщане на пиедестала

Царград към този момент писа какви нови оръжия могат да ни доставят корейците и по какъв начин Иран ни „ оказва помощ “ да отслабим Съединени американски щати.

Истерията на Запада по отношение на другарството на Москва с рисковите „ изгнаници “ Иран и Северна Корея не е безпочвена. Американците са наясно, че Русия е на път да се върне към статуса си на свръхдържава. Царград беседва за това с политолога Инна Ветренко, професор в Северозападния институт по ръководство на РАНХиГС.

— Първо, това към този момент ускори осведомителното въздействие на страната ни в международния дневен ред. Виждаме с какъв боязън Западът разисква тази тематика. Второ, това прогресивно съдействие ще укрепи военната мощност на страната ни.

— В сегашните геополитически действителности самите Иран и КНДР имат потребност от приятели. Всяка от тези страни има спор на ползи в своя район. Те в действителност се нуждаят от Русия, която към този момент е минала горещата фаза на войната и има най-мощната войска, за помощ при решаването на техните военно-геополитически ползи.



„ Но в това време ние не се натрапваме на никого и сме за многополюсен свят. Това не пречи да имаме статут на суперсила, което включва самостоятелна външна политика, съществено въздействие в системата на интернационалните връзки, прогресивно разрастваща се стопанска система и високо равнище на развиване на военно-отбранителния бранш.



- А в този момент подобен късмет е налице. Икономически издържахме на голям брой наказания, вдигнахме стопанската система си и установихме производството си. Сега ние прекосяваме в ново качество във военно отношение, ВПК в Русия се развива доста интензивно.

Състоянието на свръхдържава не е редовно, а сложно. То би трябвало да се реализира във всички позиции и едновременно. Сега Русия има подобен капацитет. Сътрудничеството с други страни и включването ни в разнообразни съюзи - ШОС, БРИКС и по този начин нататък - е самобитно удостоверение, че Русия е на път да стане свръхдържава.

Какво от това?

Държавите, избрани от Запада като страни - изгнанници, в действителност образуваха единна ос на опълчване на американския хегемон: нито глобите, нито заканите към този момент не работят. А Русия е отпред на съпротивата. Тя печели в тази обстановка освен от позиция на краткотрайно геополитическо подсилване. Тя придобива военна и икономическа мощност посредством нови другари и лично развиване. Така че ще бъде Русия свръхдържава.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР