Правителствена комисия препоръча ограничаване на скоростта на автомагистралите в Германия.

...
Правителствена комисия препоръча ограничаване на скоростта на автомагистралите в Германия.
Коментари Харесай

Германия обмисля да ограничи скоростта по магистралите

Правителствена комисия предложи ограничение на скоростта на автомагистралите в Германия. В момента страната е единствената в Европейски Съюз, където по автомагистралите няма ограничавания за скорост, най-малко на по-голямата част от тях, оповестява Блумбърг.
Всъщност фактически има ограничавания на скоростта на към 40% от немските 13 000 километра (8 000 мили) аутобани, където управляващите считат, че пътните условия го подсигуряват и където се правят поправки на пътища. Останалите 60% обаче са свободна територия, което не се среща на никое място другаде.
В Афганистан или Непал също няма ограничавания за скоростта на автомагистралата, само че всеки, който се опита да кара там, знае, че бързината е някъде сред риска и самоубийственото. Освен това, немската магистрална мрежа е четвъртата по величина в света, след тази на Китай, Съединени американски щати и Испания.
Германската федерална организация по околна среда е пресметнала през 2012 година, че намаляването на скоростта до 120 км/ч ще понижи излъчванията на въглероден диоксид от колите по немските аутобани с 9%, или 3 млн. тона годишно. Германската екологична организация Deutsche Umwelthilfe, която се стреми към ограничаване на скоростта от 120 км/ч, твърди, че излъчванията на CO2 ще намалеят с 5 млн. тона.
Националната платформа за бъдещето на подвижността предлага 130-километрово ограничаване, също по екологични аргументи.
Спестяванията на въглероден диоксид от по-ниските скорости са сложни за пресмятане, защото те варират според от характерностите на мотора, тежестта на транспортното средство, изминатото разстояние и спомагателното съоръжение, като да вземем за пример кутии на покрива или даже знаците на такситата.
Въпреки това има ясна връзка със скоростта, а забавянето на трафика несъмнено ще направи въздуха по-чист и ще способства за битката против изменението на климата. Особено в страна, която се бори да реализира задачите си в региона на околната среда, както прави Германия, няма причина хората да уголемяват въглеродния отпечатък просто тъй като обичат шофирането на високи обороти, разяснява Блумбърг.
Еколозите също по този начин настояват, че невъзможността да се кара с 200 км/ч ще подтиква хората да купуват и производителите на коли да създават по-малко мощни и затова - по-малко "жадни " за гориво транспортни средства.
Другата значима причина за ограничение на скоростта на автомагистралата е евентуалното влияние върху сигурността. Скорошно шведско изследване сподели, че намаляването на ограничаването на скоростта от 90 км/ч до 80 км/ч на селските пътища избавя към 14 живота годишно в Швеция, до момента в който увеличението на ограничаването на скоростта на автомагистралите усилва броя на сериозните пострадвания. Друг документ от 2018 година, който се концентрира върху нарастванията на лимитите в Канада, също демонстрира наклонност към повече произшествия.
В Германия превишаването на скоростта е най-честият фактор за смъртните случаи по пътищата. Германският полицейски профсъюз поддържа концепцията за общо ограничаване на скоростта, като твърди, че никой не може да управлява кола, която кара с 200 км/ч, в случай че възникне рискова обстановка. Може да се твърди, че смъртните случаи по пътищата в Германия понижават макар неналичието на национално ограничаване на скоростта - те са намалели с 13% сред 2010 и 2017 година, само че това е под междинното усъвършенстване в целия Европейски съюз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР