``Правителствата на премиерите Зоран Заев и Бойко Борисов за две

...
``Правителствата на премиерите Зоран Заев и Бойко Борисов за две
Коментари Харесай

Каракачанов: Правителствата на Заев и Борисов за две години направиха повече от всички останали

``Правителствата на министър председателите Зоран Заев и Бойко Борисов за две години направиха повече, в сравнение с всички останали държавни управления в Скопие и София за миналите 20 години``, това съобщи през днешния ден в Охрид българският вицепремиер и министър на защитата Красимир Каракачанов, представен от организация МИА.
След подписването с министъра на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски на протокол за съдействие в региона на битката против търговията с хора, Каракачанов акцентира, че учените и професорите би трябвало да намерят решения в посока на развиване на добросъседските връзки и съдействието в бъдеще, предава Българска телеграфна агенция. " В България Македония има другар, сътрудник и фактор, който ще поддържа нейните аспирации за интеграция в Европейски Съюз ", сподели Каракачанов.
Що се отнася до Смесената македонско-българска експертна комисия по историческите и и просветителните въпроси Каракачанов сподели, че тя си прави работата и нещата се развиват в вярна тенденция.
" Ние няма какво да разделяме в историята и да дефинираме несъгласията сред двете страни. Но това е тематика, която, както е известно, има своето въздействие и в българското, и в македонското общество. Ние се разбираме и без преводач, само че този въпрос въпреки всичко търси решение, тъй като основава напрежение измежду хората. Смятам, че процесът се развива в вярна тенденция и дано оставим историците да работят за координиране на мненията ", добави Каракачанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР