Правителствата на България и Македония ще проведат съвместно заседание днес

...
Правителствата на България и Македония ще проведат съвместно заседание днес
Коментари Харесай

Българското и македонското правителство заседават заедно

Правителствата на България и Македония ще проведат взаимно съвещание през днешния ден в Струмица. Тема на диалозите ще бъде напредъкът в добросъседските връзки сред двете страни.

Очаква се да бъдат подписани 10 документа за двустранно съдействие във външната политика, вложенията, енергетиката, защитата, туризма, телекомуникациите, инфраструктурата и реакциите при бедствия.

 Македонската черква приема българската за църква-майка, в случай че синодът я признае за независима
Македонската черква приема българската за църква-майка, в случай че синодът я признае за независима

Писмо от македонските архиереи...

Споразуменията са планувани в Договора за другарство, съдействие и добросъседство, който беше подписан на 1 август.

Преди началото на съвещанието министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев ще поднесат венци пред паметника на президента на Република Македония през интервала 1999-2004 година Борис Трайковски.

 Започват плановете по Договора за добросъседство с Македония
Започват плановете по Договора за добросъседство с Македония

Съвместна декларация ще означи напредъка в връзките сред България и Македония

Предвидена е и гала за връчване на профилирано транспортно средство за хора с увреждания, което е подаяние от България за общината в Струмица. В началото на месеца държавното управление отпусна 70 хиляди лв. за закупуването му.

За през днешния ден е планувана и друга взаимна самодейност, на българска територия - министърът на районното развиване Николай Нанков и македонският му сътрудник Сухейл Фазлиу ще открият дружно ремонтирания път Старчево-Кърналово-Първомай . На събитието ще участват и заместник-министърът на районното развиване Деница Николова, представители на организация " Пътна инфраструктура ", регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов, кметът на община Петрич Димитър Бръчков.

 България и Македония с меморандум за роуминга
България и Македония с меморандум за роуминга

Към момента един мегабайт интернет в роуминг коства към 25 лева

Общата дължина на ремонтираната права е над 13 километра, а цената на ремонтните действия е над 8 млн. лева, които са обезпечени от бюджета на организация " Пътна инфраструктура " за настоящ ремонт и поддържане.

Третокласният път III-1084 Старчево-Кърналово-Първомай минава през селата Старчево, Кърналово, Михнево, Кавракирово, Първомай и е единствената пътна връзка за тези обитаеми места, в които живеят над 10 хиляди души. Пътят е значимо направление към траничния пункт " Златарево " и е съществена връзка с най-голямата зеленчукова борса в област Благоевград, която осъществя продукцията на локални производители и се посещава и от гърци, македонци и сърби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР