Правителствата инвестират в проекти, които подобряват достъпа на гражданите до

...
Коментари Харесай

Правителствата по света ще похарчат близо $600 млрд. за ИТ през 2023 г.


Правителствата влагат в планове, които усъвършенстват достъпа на жителите до цифрови услуги (снимка: CC0 Public Domain)

Д ържавните разноски за осведомителни технологии (ИТ) на държавните управления по света ще се усилят с 6,8% през актуалната година, по отношение на 2022, достигайки 588,9 милиарда $, сочи нова прогноза на анализаторската компания Gartner.

„ Правителствените организации не престават да модернизират наследените ИТ и да влагат в планове, които усъвършенстват достъпа до цифрови услуги, защото жителите от ден на ден се нуждаят от онлайн начинания от частния бранш ”, споделя анализаторът Даниел Снайдер.

Общата конструкция на потребителско преживяване, която оказва помощ на отделите да ръководят взаимоотношенията сред чиновници и жители, способства цифровата промяна и ще остане главен мотор на разноските за ИТ през 2023 година, предвижда Снайдер.

Според специалистите на Gartner, плановете за прекачване на услуги към облачната инфраструктура, надграждане на приложения и подсилване на осведомителната сигурност ще бъдат приоритет за обществения бранш.
още по темата
Най-висок ритъм на напредък в държавните разноски за ИТ през 2023 година ще означи софтуерният сегмент (това включва приложения, инфраструктурни решения и профилирани продукти), където продажбите ще се покачат с 12,5% до 149 милиарда $. През 2022 година растежът в този сегмент е 9,3%.

Силна динамичност ще се следи и в категорията ИТ услуги – през 2022 и 2023 година растежът на разноските ще доближи надлежно 4,5% (до $193,9 млрд.) и 7,9% (до $209,3 млрд.). Този сегмент остава най-големият на обсъждания пазар.

Разходите на държавни организации и институции за решения за центрове за данни през 2023 година ще се усилят с 0,5% (до $25,1 млрд.), до момента в който през 2022 година растежът е бил 8,4% (до $25 млрд.), съгласно прогнозата на анализаторите.

В изчислението си анализаторите включват и цената на телекомуникационните услуги. През 2023 година този сегмент в обществения бранш ще доближи 68,2 милиарда $, което е растеж от 0,6% по отношение на миналата година, а през 2022 година се чака спад от 5,5% (до 67,8 милиарда долара). Разходите за ИТ съоръжение през 2022-2023 г ще намалеят надлежно със 7,3% и 0,4%, отбелязва Gartner.

Пандемията от ковид принуждава управляващите бързо да мащабират ИТ инфраструктурата и системите за приложения, както и да отговорят на невижданите публични условия. До 2025 година Gartner чака повече от 50% от държавните организации да обновят сериозно значими наследени приложения за по-голяма резистентност и еластичност.

„ Правителствата премислят своите тактики за обществения облак, с цел да ускорят модернизацията на ИТ системите, да подобрят успеваемостта и сигурността на данните ”, заключава отчетът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР