Правилното храносмилане е ключово за здравото тяло, а дебелото черво

...
Правилното храносмилане е ключово за здравото тяло, а дебелото черво
Коментари Харесай

Храни, които ще подобрят здравето на дебелото черво

Правилното храносмилане е основно за здравото тяло, а дебелото черво е от значително значение за този развой. Дебелото черво е последната спирка на храносмилателната система, защото извежда отпадъците от тялото откакто всмуква питателните субстанции от употребяваната храна.

Има голям брой болести, свързани с нездравословното положение на дебелото черво. Въпреки това е изцяло допустимо да да поддържате положителното здраве на дебелото черво, посредством включване на някои храни към диетата си.

В тази публикация сме подбрали 6 храни, които ще незабавно откакто започнете да консумирате ще подобрят здравето на дебелото ви черво.

Малини

Фибрите са доста значими за положението на дебелото черво. Всички знаем, че доста плодове са богати на фибри. Въпреки че можете да си набавите фибри от ябълки, боровинки или портокали, малините са един от най-хубавите източници на фибри, съдържащи към 8 г фибри на 120 г малини. Можете да им се насладите както в сурово положение, по този начин и под формата на малиново сладко.

Леща и фасул

 бобови култури

Лещата и бобът също са добър избор за храна с високото наличие на фибри. Търсите подобаваща рецепта за обяд или вечеря? Супите и яхниите са вкусни и засищащи способи да включите бобовите култури в диетата си. Отлични храни за възстановяване здравето на дебелото черво.

Кисело мляко

Киселото мляко съдържа дейни бактерии, които оказват помощ за балансиране на положителните и неприятните бактерии за поддържане на положително изцяло стомашно-чревно здраве. Освен това, то е с високо наличие на калций, който понижава риска от болести на дебелото черво.

Кафяв ориз

 кафявият ориз има доста фибри

Може би сте чували, че кафявият ориз е по-питателен от белия ориз, само че знаете ли, че той може да ви помогне и да предпазите дебелото си черво? Кафявият ориз и другите пълнозърнести храни понижават риска от появяването на рак на дебелото черво. Кафявият ориз също е превъзходен източник на фибри.

Сьомга

Почитатели сте на морските блага? Според някои изследвания, омега-3 мастните киселини, които се съдържат в огромна част от рибите, могат да понижат възпалението и да подобрят функционалността на клетките на дебелото черво.

Придържането към разнообразна диета, богата на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, фасул и риба безспорно ще ви помогне за поддържането на дебелото ви черво в идеално здраве.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР