Правилното хранене е един възможен начин за справяне с еректилната

...
Правилното хранене е един възможен начин за справяне с еректилната
Коментари Харесай

Най-добрите храни, ако страдате от еректилна дисфункция

Правилното хранене е един вероятен метод за справяне с еректилната дисфункция при мъжете.
Храненето е значимо, тъй като еректилната дисфункция има връзка със положението на сърдечно-съдовата система. При мъжете над 55-годишна възраст, които страдат от еректилна дисфункция, имат и нараснал риск от инсулт или сърдечен удар в идната година.
Научно проучване, което преглежда по какъв начин разнообразни артикули и хранителни субстанции оказват помощ при еректилна дисфункция, дава най-важните покупки, които да вършим с цел да се оправим със това положение.
Плодовете и зеленчуците са значими за вярното хранене при еректилна дисфункция, най-много тези, които съдържат антоцианини, флаванони и флавони. Това са горски плодове – боровинки, къпини, ягоди, както и череши, грозде, ябълки, круши и цитрусови плодове. Поне три хранения с плодове, богати на такива хранителни субстанции седмично имат 10% по-нисък риск от еректилна дисфункция. Тези хранителни субстанции могат да се набират и от артикули като какао, въпреки и не в толкоз високи количества.
Зеленчуците са значими за съдовото здраве, тъй като те съдържат високи количества нитрати – тип флавоноиди, които повишават концентрацията на азотен оксид в кръвта. Повишаването на тези равнища оказва помощ за качеството на ерекцията. Зеленчуци като спанак и рукола съдържат високи количества нитрати.
Полезните мазнини също могат да оказват помощ за еректилната дисфункция – зехтинът е една потребна лой, която оказва помощ на съдовото здраве, само че само в нерафинираната си форма, написа puls.bg. Екстра върджин зехтинът е най-здравословният тип зехтин, само че неговите потребни качества се губят, в случай че мазнината се нагрее на прекомерно високи температури.
Рибите и ядките са потребни за здравето, тъй като те съдържат омега-3 мастни киселини. Тези хранителни субстанции оказват помощ при еректилна дисфункция. Научни проучвания свързват приема на омега-3 мастни киселини с понижаване на риска от физиологични увреждания, което включва пострадвания в региона на пениса.
Ликопенът е хранително вещество, което може да намали кръвната глюкоза като понижава оксидативния стрес и освобождава азотен оксид. Това го прави ефикасен в подобряването на половата функционалност при мъжете. Доматите са богати на ликопен (както и на витамин Ц и полифеноли, които имат антивъзпалителни свойства, които оказват помощ за нормализирането на вазоконстрикцията), както и динята. В динята се съдържа и аминокиселината цитрулин – хранително вещество, което има връзка с еректилната интензивност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР