Прави впечатление на всички поведението на министър-председателя Борисов в предизборна

...
Прави впечатление на всички поведението на министър-председателя Борисов в предизборна
Коментари Харесай

БСП сезира наши и европейски институции за погазване на предизборните правила от Борисов

Прави усещане на всички държанието на министър-председателя Борисов в предизборна акция. Вижда се, че както и преди, по този начин и по време на предизборната акция, за този човек няма правила, няма закони. И той необмислено погазва всички правила и правила в законодателството по отношение на осъществяване на предизборната акция. Използвайки държавния запас и публичните средства министър-председателят прави своята предизборна акция. Ето за какво ние като най-голямата опозиционна и парламентарно показана партия подхващаме нужните дейности да сезираме съответните институции за безогледното държание на Бойко Борисов.
Това съобщи на изключителна конференция в централата на Българска социалистическа партия секретарят на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Христо Проданов .
Брифингът бе даден по отношение на писмата на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова до европейски водачи и институции, ЦИК, Съвет за електронни медии, както и апела към всички медии и снабдители на медийно наличие в България във връзка с нарушаването на изборното законодателство от премиера. На конференцията участваха юрис-консултът на Българска социалистическа партия Аглика Виденова и специалистът от Международния отдел на „ Позитано “ 20 Мирослава Гатева .
Във връзка с грубите нарушавания на изборното законодателство от Бойко Борисов Българска социалистическа партия сигнализира на най-високо политическо равнище ръководителя на Европейския парламент - Давид Сасоли и ръководителя на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Перес.
Българска социалистическа партия сезира и генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич, ръководителя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Рик Даемс, Дорис Барнет - ръководител на Групата на социалистите в Парламентарната асамблея на ОССЕ, както и други политици и организации на най-високо равнище, ангажирани с гарантиране честността на изборите.
„ На 7 март български малките екрани, вестници и онлайн медии излъчиха срещи с гласоподавателите на ръководителя на ръководещата партия ГЕРБ Бойко Борисов и претендентите Томислав Дончев и Николай Нанков . Репортажите, въпреки и без изискуемите от закона надписи, ясно демонстрираха тримата настоящи държавници да организират предизборни срещи и да вършат предизборни обещания, употребявайки държавен превоз, защита и логистика. ” С тези думи се обръща в писмо до европейските водачи и институции водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
В писмото се показва, че това е крещящо нарушаване на Изборния кодекс , който не разрешава използването на държавен запас в предизборната акция и контролира финансирането на акцията и медийните предавания, с цел да подсигурява равнопоставеността на претендентите. „ Само трима министри не са претенденти за народни представители, което ни навежда на мисълта, че злоупотребата с държавни средства е планувана ”, акцентира ръководителят на Българска социалистическа партия. Тя напомня, че през последните няколко дни се следят репортажи на срещи с разнообразни обществени групи и корист с административни запаси.
Нинова показва още, че на 5 март министър председателят е провел среща с музикалните реализатори и им е даде обещание 4,2 милиона държавна помощ. „ Кандидати на ръководещите са жури в телевизионни шоута в най-гледаното време. Върви реклама на Българската войска с гласа на министъра на защитата, водач на младшия сътрудник в обединението и претендент за народен представител ”, разяснява още водачът на българските социалисти.
Вярваме, че тези дейности хвърлят сянка върху честността на целия избирателен развой ”, безапелационна е тя в писмото си. Българска социалистическа партия към този момент сезира държавните органи – ЦИК и Съвет за електронни медии, с цел да прекратят тези практики.
„ Надяваме се това да предизвика реакция както от тях, по този начин и от интернационалните институции. ”, показва вяра Корнелия Нинова.
„ Продължаваме да разчитаме на Вашата поддръжка за почтени и свободни избори в България, където всички партии имат равни благоприятни условия да показват своите платформи и претенденти ”, декларира на европейските водачи Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР