Прави впечатление, че през последните две години затворнически служители, които

...
Прави впечатление, че през последните две години затворнически служители, които
Коментари Харесай

Връщат обратно на работа уволнени затворнически шефове

Прави усещане, че през последните две години затворнически чиновници, които са били уволнени, печелят стремително делата в съда и биват възобновени назад на работните им места. 

На всичкото от горната страна ще получат компенсации от страната, възлизащи на стотици хиляди левове. Разбира се тази сума няма да бъде извадена от джобовете на началниците на ГДИН, а ще я платим всички ние – данъкоплатците.

Уволненията са направени след инспекции, осъществени от бранш „ Вътрешна сигурност “, чийто началник е Петър Караколев. За някои от уволнените инспекциите стартират след сигнали, подадени от пандизчии, които много безапелационно и упорито били „ помолени “ да създадат това. 
В огромна част от случаите в действителност става въпрос за ескалирали междуличностни спорове.

Някои от инспекциите са завършили с документи с погрешно наличие, освен това с чисто клюкарски привкус. 
След като въпросните изказвания отпадат в съда, съответният чиновник търси правата си. те подават молба в прокуратурата против шефа на „ Вътрешна сигурност “, против който към този момент е формирана кореспонденция за длъжностно закононарушение. 

Запознати издават, че инспекциите на въпросния началник приключват постоянно по еднакъв метод – с обвинявания в превишаване на пълномощия, корист със служебно състояние и нерегламентирани контакти с близки на подсъдими лица. В съда обаче всички тези голи обвинявания отпадат заради неналичието на доказателства и обосновка.

Интересна детайлност е, че за длъжността началник на ГДИН се изисква юридическо обучение, а Петър Караколев, именуван от подчинените си Петьо Гребеца, защото е приключил гребане в Спортната академия, няма такова. За да бъде натъкмен на този пост, особено трансформират длъжностната характерност. Очевидно Караколев е извънредно скъп кадър за някогашния отраслов зам.-министър проф. Николай Проданов, стартиран от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: Уикенд
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР