Пръстовият отпечатък е едно от малкото неща на този свят,

...
Пръстовият отпечатък е едно от малкото неща на този свят,
Коментари Харесай

Нова версия на Chameleon малуерът за Android може да спре пръстовия отпечатък и да проникне навсякъде

Пръстовият отпечатък е едно от дребното неща на този свят, които са единствени по рода си. Той обаче към този момент може да се окаже непълен, с цел да отбрани нас и персоналните ни данни. Причината откриваме в данните за новата версия на Android малуерът Chameleon.

Той разрешава на хакерите да заобиколят отключването с пръстов отпечатък и да откраднат ПИН-а на устройството.

Това разбираме от откривателите на ThreatFabric.

Зловредният програмен продукт е кадърен да подмами потребителя да включи услугите за досегаемост на смарт телефона. След това се прави превключване от биометрично към ПИН заключване. Троянският кон го прави под прикритието на законно Android приложение, което пресъздава HTML файл. На него има апел към потребителя да пусне настройките за досегаемост. 

Това е нещото, което разрешава заобикалянето на защитните механизми

След като към този момент отключването изисква ПИН, щом го въведете един път, малуерът ще го запише. Така както и всевъзможни други пароли, които въвеждате на смарт телефона си, дружно с други персонални данни, представляващи интерес за хакерите. 

Препоръката е най-много да се придържате към изтегляне и инсталиране на приложения единствено от формалните магазини. 

Тъй като този малуер, както и доста други, се популяризират в APK файлове за апаратура на приложения от неофициални източници. Проследяваме развиването на Chameleon от известно време и в тази публикация може да се запознаете с други способи, по които той работи след заразяването. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР