Прасетата, пилетата и плъховете биха могли да се окажат ключът

...
Прасетата, пилетата и плъховете биха могли да се окажат ключът
Коментари Харесай

Клетки от прасета плъхове и пилета могат да ни спасят от COVID-19?

Прасетата, пилетата и плъховете биха могли да се окажат ключът към справяне с пандемията от, демонстрира проучване. Според учените, тези животни са ваксинирани против ковид поради формата на клетките си , осведоми БГНЕС. Проучването на университета в Станфорд изяснява за какво някои скотски типове, в това число котки и говеда, са податливи на инфекцията, а други не, разкрива " Стъди Файндс ". Откритието може да докара до лекарство, което да крие „ ключа “ за хващане на " бъга " и да му попречи да взаимодейства с клетките.
Смята се, че пандемията е почнала, когато вирусът SARS-CoV-2, който предизвиква COVID-19, е скочил от прилепи или панголини към хората. Изследователите са изследвали по какъв начин шипът на вирусния протеин се закача върху клетките . SARS-CoV-2 навлиза в клетките посредством свързване към характерен ген, прочут като ангиотензин-конвертиращ ензим 2 или ACE2. Тези рецепторни гени са на повърхността на нашите кафези. Компютърни симулации демонстрираха за първи път по какъв начин се свързва с разнообразни ACE2 рецептори, сходно на влизане на ключ в брава. Те демонстрираха „ ключалките “ на някои животни, които пасват по-добре, в това число при хората. Това прави тези типове по-податливи на зараза. 3D моделите също разпознават избрани структурни характерности, неповторими за тези типове. Други същества са ваксинирани, защото техните ACE2 рецептори липсват, което води до по-слаба връзка.
 Учени създават виртуални мозъчни кафези Учени създават виртуални мозъчни кафези
Триизмерни компютърни реконструкции на живи човешки мозъчни кафези са основали учени от Сиатъл. Те са изучавали тъкани, които елементарен...
Доктор Жоао Родригес - водещ създател на проучването - споделя, че това отваря вратата за създаването на лекарства. То също по този начин може да помогне за попречване на бъдещи огнища посредством наблюдаване на скотски гостоприемници, от които вирусът може евентуално да болести хората. Коронавирусът не е чужд за животните. Съобщава се за COVID-19 при котки в Съединени американски щати и Белгия, норки в холандски ферми и даже при лъвове и тигри в зоопарка в Бронкс в Ню Йорк . „ Във всички тези случаи " транспортното средство " наподобява е инфектиран човешки правоприемник. По-важното е, че в тази ситуация с фермите за норки в Холандия има данни за предаване от човек на животно и още веднъж на човек “, пишат създателите.
Проучванията демонстрират, че камили, коне, овце и зайци също могат да бъдат инфектирани, само че не и пилета, патици, свине, мишки и плъхове . Коронавирусът към този момент е умъртвил към 1,5 милиона души по света и досега е заразил към 65 000 000. Природозащитниците се опасяват, че светът е на прага на нова пандемия, защото унищожаването на местообитанията довежда хората до по-тесен контакт с популациите от дивата природа. Изследването е първото по рода си, включващо обстоен разбор на 29 гръбначни типове, вариращи от хора, шимпанзета и кучета до златни рибки, крокодили и таралежи. Родригес споделя, че моделите хвърлят нова светлина върху това за какво някои типове не хващат вируса. За да се понижи рискът от заразяване на домашни и диви животни, в това число застрашени типове, той предложи да се следват насоките на Световната организация за здравето на животните.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР