Pragmatic Play, която разработва софтуер за онлайн залагания, влиза в

...
Pragmatic Play, която разработва софтуер за онлайн залагания, влиза в
Коментари Харесай

Малтийска хазартна компания купи магазин на "Еником - М" за офис

Pragmatic Play, която създава програмен продукт за онлайн залагания, влиза в България.Компанията закупи търговско-офисния комплекс в " Дружба ", преустройва го и ще набира екип. " Еником-М " остава с два вместо с три мебелни магазина в София, само че отвори обект в Пловдив.
компании влизат на нов пазар страхливо и до момента в който опипват почвата, настаняват екипите си в споделени работни пространства. Други непосредствено наемат офиси. Има и трети, които като начало купуват лична офис постройка. Такъв, наподобява, е казусът с, която създава програмен продукт за онлайн
залагания и има за притежател гибралтарски фонд. Според регистрите, през февруари през няколко свързани сдружения компанията е придобила постройката на мебелния магазин " Еником - М " в столичния жк " Дружба ".
Оценка от съвсем 9 млн. евро, цена евентуално нагоре
Информацията за договорката е конфиденциална, както обясниха за " Капитал " представители на продавача, купувача и медиатора. Публични данни за цената също няма, защото придобиването става посредством покупка на новоосновано комерсиално сдружение. " Мейпъл Риъл Естейт " е записано през януари 2022 година от " Еником София-Север ", като в него са апортирани теренът и постройката. В края на февруари собствеността му е трансферирана на " Стрийл Глобал България ", сдружението за търговия с недвижими парцели на купувача, основано в края на март 2021 година

При апорта оценката на терена от 5 дка и 9-етажната административно-търговска постройка с обща разгъната застроена повърхност (РЗП) малко над 10 хил.кв. м е 17.36 млн. лв.. Платената цена евентуално е по-висока. Сграда с близо 8 хиляди кв.м РЗП в същия регион - " Цариградско шосе " 11-17 км, само че надалеч по-близо до булеварда, в този момент търси покупател за 12 млн. евро. Според представители на бранша цената за постройката на " Еником - М " би трябвало да е към 11-12 млн. евро
Реклама
От консултанта C&W Forton разясниха само, че договорката е станала бързо.
" Еником - М " мести магазина си в Пловдив
В момента на ул. " Кап. Димитър Списаревски " 24 в София тече главен ремонт. Магазинът за мебели, аксесоари, текстил и осветяване за дома " Еником - М " към този момент не работи. От уеб страницата оказва се, че е изместен в Пловдив. На клиентите се изяснява, че в София могат да отидат в " Еником - М " в Люлин-2 или в Еnikom Home Accessories в жк " Надежда-1 ". Преместено е и седалището на компанията, което до неотдавна беше в същата постройка. Сега то е в " ММ Бизнес център " на " Околовръстния път " в " Младост ".

" Бизнес анализите ни демонстрираха, че два магазина от подобен диаметър не са нужни за град като София ", разясни пред " Капитал " Цветомир Душков, едноличен притежател на " Еником-М " и обвързваните с веригата компании. Комплексът в " Дружба " е издигнат през 2008 година Търговската повърхност в него е към 4 хиляди кв.м, като има и офиси за отдаване чартърен. Съществуващите наемни контракти са прекъснати преди " Еником - М " да освободи постройката, разясни той.

Магазинът в " Люлин " е 5.1 хиляди кв.м. Предпочели да го запазят като по-отговарящ на потребности им - постройката е по-нова и разполага със складови площи, изяснява той. Магазинът в Пловдив също е с повърхност 5 хиляди кв.м. Открит е в средата на април в помещение чартърен на бул. " Княгиня Мария Луиза ".
Реклама
По информация от Търговския указател за 2021 година " Еником-М " има 14 млн. лв. доходи и 12.3 млн. лв. отговорности. Генерираната облага е 445 хиляди лв.. Капиталът е 17.24 млн. лв., а активите - 29.5 млн. лв..

Справка в Имотния указател демонстрира, че след договорката " Еником София-Север " е погасило ипотечен заем към " Пиреос банк ", в този момент " Юробанк ", както и че е вдигнат залогът върху комерсиалното дружество. В годините обратно постройката съвсем непрекъснато е служила като обезпечения по заеми на притежателите си.
Студиа и сървъри заместват комерсиалните площи
върху естеството на ремонта на ул. " Кап. Димитър Списаревски " 24 ненапълно дава регистърът на Направление " Архитектура и градоустройство ". В края на март " Мейпъл риъл естейт " е получило позволение да смени предназначението на комерсиалните пространства в такива за студиа и сървъри и да извърши преустройството. Промени в офис частта на постройката не са планувани. Там има 31 офисни пространства с разнообразни размери, кафе, ресторант и под земята гараж с 33 паркоместа.

" Клиентите ми не желаят да дават каквато и да е информация в допълнение ", сподели за " Капитал " юрист Мартин Якимов от адвокатско сдружение " Велчев & Ко ". Той е шеф на " Мейпъл Риъл Естейт " и на " Стрийл Глобал България ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР