ПП си търсят нов осиновител, смята антропологът „Цялостната политика на

...
ПП си търсят нов осиновител, смята антропологът „Цялостната политика на
Коментари Харесай

Харалан Александров: Кирил Петков постоянно тича за селфи с Фон дер Лайен и Байдън, той е карикатура на лидер

ПП си търсят нов осиновител, счита антропологът
„ Цялостната политика на това държавно управление е повече пиар, в сравнение с ръководство. Казусът „ Украйна” беше добър пиар, триумф за обединението. Това ръководство съществува, с цел да оцелее при идната криза”. Това сподели пред БНР доцент Харалан Александров, обществен антрополог. И добави, че щастливата глобализация, която ни е била обещана, се разпада, защото светът на отворените граници е разсечен брутално:

„ Предстои да открием, че преобладаващата част от българите са по-скоро консервативни, патриархални, в сравнение с прогресистки настроени. Идват тежки стопански неволи, които ще бъдат приписани на прозападното американско държавно управление. Макар че аз считам, че по-голяма отговорност за това държавно управление носи Румен Радев”.

В предаването „ Политически НЕкоректно” доцент Александров разяснява още: „ Когато при цялата конфликтност, тревога, липса на вероятност се прибави внезапна икономическа рецесия, това е сигурна рецепта за безредици. При дълбока рецесия или оцеляваш по единично или в дребни групи, или се мобилизираш за протест. Съгласен съм с Христо Иванов, че биха спечелили партиите на Путин”.

По думите на обществения антрополог България е разломена от няколко трагични спора - западно против съветско, Украйна против Русия.

„ Казусът със спасяването на обединението, който се случва на фона на общото познание, че се изнася оръжие за Украйна, въпреки и през медиатори, е типичен образец, че ние сме научени да живеем в неистина и в двуличие, че избираме да го вършим. Избираме да поддържаме две версии за света - обществена и частна. Лекотата, с която хората избират да живеят в неистина, отводът да мислят комплицирано, са потресаващи”.

На въпрос за идните връзки сред държавното управление и президента, той отговори, че когато едно общество е в бездънен декаданс, то стартира да действа на доста базисни и архетипни модели:

„ Има гневни и непораснали младежи, които желаят да разчистят света на бащите, с цел да побеждават. И спорът води до бащин яд. Те са в позицията на осиротели деца. Проблемът им е, че светят с отразена светлина. Проблемът на Кирил Петков е, че има престиж назаем. Постоянно тича да си направи селфи с Фон дер Лайен, с Байдън. И споделя - ето ме, аз съм ваш, аз съм същински водач, вземете ме несериозно. Виждаме, че той е подигравка на водач. Тъжно е да се каже това за един доброжелателен, само че комплициран човек. Политическа партия си търсят нов осиновител. Големият им късмет беше Бойко Борисов да ги осинови, той има капацитет за бащинство. Но сега имат осиновител в лицето на Корнелия, тя е мъжествена майка. Виждаме едно скарано семейство, в което майката и бащата са в задълбочаващ се спор. И в това приемно семейство има две деца. Как ще свърши това? Те би трябвало да се плашат от Радев, Бойко е благ”.

И акцентира, че следва „ перверзна обстановка на социалистическо състезание кой ще е най-яростна съпротива на тази обречена власт”.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР