ПП, ИТН, БСП и ДБ обсъждат да изпрати ли България

...
ПП, ИТН, БСП и ДБ обсъждат да изпрати ли България
Коментари Харесай

Балабанов: Слабо държавническо поведение е БСП да не прати представител в Киев

ПП, Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България разискват да изпрати ли България военна помощ на Украйна

„ Коалицията не е застрашена, до момента в който не е нарушено съдружното споразумение”.

Това съобщи Станислав Балабанов от „ Има подобен народ”, влизайки в постройката на Министерския съвет преди изключителния Коалиционен съвет пред

Той разяснява още, че би желал да е част от делегацията, водена от премиера Кирил Петков в Киев и назова решението на Българска социалистическа партия да не изпраща представител в Украйна като "поредното едва държавническо държание ".

„ Искам да пътувам съзнателно, с цел да изключа самичък за себе си всевъзможни спекулации във връзка с войната”, сподели депутатът от Има Такъв Народ и добави, че партията им ще бъде свободна в избора си.

По думите му се задава по-интересна тематика – тази за РСМ, която е залегнала в съдружното съглашение.

„ Там ще бъдем доста взискателни във връзка с общественото говорене”, безапелационен беше Балабанов.

Лидерите на партиите би трябвало да решат противоречивия въпрос ще изпрати ли България оръжие към Украйна и какви биха били стъпките на властта. От „ Демократична България” и „ Има подобен народ” са „ за” военна помощ за Украйна, а от Българска социалистическа партия – твърдо „ против”.

Премиерът Кирил Петков упорства партийните водачи да реализират консенсус като за тази цел не се отхвърля от концепцията си българска делегация да пътува до Киев, с цел да се вземе осведомено решение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР