ПП и ДБ поставиха 7 условия за гарантиране на реформаторската

...
ПП и ДБ поставиха 7 условия за гарантиране на реформаторската
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат 7 гаранции от ГЕРБ: При неизпълнение следва оставка на кабинета Денков

ПП и Демократична България сложиха 7 условия за " гарантиране на реформаторската стратегия " от ГЕРБ и упрекнаха партията на Бойко Борисов, че нарушава декларацията, с която Николай Денков и Мария Габриел " скрепиха " ротационния кабинет.

" При несъблюдение на тези седем гаранции ние ще желаяме оставката на държавното управление ", сподели Кирил Петков.

" България има потребност от това реформаторско държавно управление да продължи и да не влезем в политическа рецесия, само че това не може да стане на цената на завладяни регулатори и псевдореформи ", сподели още той след среща на парламентарната група.

Той предложения представители на ГЕРБ за договаряния в събота по документ със заглавие " Механизъм за гарантиране на реформаторската стратегия ", който да се подпише от Николай Денков, Мария Габриел и ръководителите на групи.

Какви са 7-те гаранции, поискани от ПП-ДБ
общ ръб за предопределение на регулаторитеда се съблюдава към този момент утвърдената обща законодателна програмапътна карта за правосъдната и конституционна реформареформа в службитесъгласуван закон за антикорупционната комисияпрератбока на Изборния кодексобща позиция за законността на референдума на " Възраждане "
Как се стигна дотук?

Николай Денков уточни съответната повратна точка - изборът на Борислав Сарафов за и.д. основен прокурор от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет (вместо от Пленума, който е общото заседание на кадровиците при съдиите и при прокурорите в съвета). Оттам нататък, съгласно Денков, ГЕРБ са спрели да извършват контрактуваната обща законодателна стратегия с ПП-ДБ.

За една седмица този раздор се прояви неколкократно:
ГЕРБ и Движение за права и свободи и Министерски съвет (от служебния кабинет) за промяната в КПКОНПИ - напред продължиха единствено предложенията на ГЕРБГЕРБ и ПП-ДБ лансираха две разнообразни кандидатури за еврокомисарБойко Борисов заплаши да разпредели всички председателски места на парламентарните комисии, без да допусне Политическа партия до тяхГЕРБ и Движение за права и свободи, ръководител на Сметната палата и началник на НЗОК Правната комисия не съумя да образува болшинство за дневния си ред, когато трябваше да във връзка протичащото се към избора на Борислав Сарафов. Изслушването на Славов в пленарната зала стана в отсъствието на цялата парламентарна група на ПП-ДБ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР