ПП-ДБ са готови да представят управленска програма, но настояват да

...
ПП-ДБ са готови да представят управленска програма, но настояват да
Коментари Харесай

Задава ли се управление на ГЕРБ-СДС+ДПС+ИТН и БСП „под прикрита форма“

ПП-ДБ са подготвени да показват управническа стратегия, само че упорстват да я пишат сами. От ГЕРБ-СДС сложиха времеви ултиматум – най-късно на следващия ден да са ясни целите, а до неделя – да има състав и конструкция на кабинет, както и номинация за министър председател. ПП-ДБ обаче към момента не са решили дали ще предложат състав на кабинет и министър-председател.

Възможно ли е ръководство сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и има ли други разновидности?

По думите на бившия транспортен министър Петър Мутафчиев е допустима коалиция на ГЕРБ-СДС с Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, както и „ под прикрита форма “ с Българска социалистическа партия.

„ Всичко това ме прави повече черноглед, в сравнение с оптимист, че ще има държавно управление. Експертно държавно управление, държавно управление на разбирателството и така нататък би трябвало да е подкрепено от едно болшинство, то би трябвало да е обединено на база на съществени правила, за които се борят в своите стратегии. Нормално е първата политическа мощ да бъде водеща в този развой “, сподели Мутафчиев в ефира на bTV.

Според някогашния аграрни министър Мирослав Найденов няма по какъв начин ПП-ДБ да вършат управническата стратегия сами, а би трябвало да споделят отговорността с ГЕРБ-СДС.

„ След вчерашното им несериозно отношение към предлагането за правене на обща управническа стратегия, съм по-скоро черноглед, че нещата ще се доведат до добър край. За да се направи държавно управление, компромисите би трябвало да са равнозначни и от двете страни. Може би ПП-ДБ тласка нещата към това ГЕРБ да бъдат принудени да предложат държавно управление на малцинството и вероятно то да бъде подкрепено от останалите политически сили “, сподели Мирослав Найденов.

„ Шансове за съгласие към момента има при благосклонност. Трябва да се загърбят тяснопартийните ползи. И двете страни, които договарят, ще понесат избрани вреди измежду гласоподавателите си при взаимно ръководство, само че би трябвало да са с цялостното схващане, че националните ползи изискват това “, сподели някогашният финансов министър Милен Велчев.

Подобна коалиция няма да е изненада и наподобява разумна. Достатъчно е да върнем малко времето обратно. В 49-ото Народно заседание тези 4 партии още веднъж имат своите представители. Те са изцяло задоволителни, с цел да излъчат държавно управление. Здраво и с парламентарна поддръжка. Подобна на тази, с която бутнаха Петков от министърпредседателското място. Още по-пресен е споменът за „ хартиената коалиция “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР