ПП-ДБ няма да влезе в парламентарната зала днес, заяви Кирил

...
ПП-ДБ няма да влезе в парламентарната зала днес, заяви Кирил
Коментари Харесай

Кирил Петков: ПП-ДБ няма да влезе в зала, нещата, които се случват са недопустими

ПП-ДБ няма да влезе в парламентарната зала през днешния ден, съобщи Кирил Петков в коридорите на Народното събрание. Ясно предупредихме, че нещата са неприемливи, сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " и ги изреди.

Едно от най-големите събития тази седмица беше подмяната на Гешев със Сарафов, сподели той. Припомни по какъв начин от ПП-ДБ са поискали министърът на правораздаването да бъде изслушан в Народното събрание, само че това е било блокирано от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Антикорупционният закон, импортиран от Политическа партия, е бил отритнат със същото това болшинство.

Поредната причина, довела до излизането на ПП-ДБ от парламентарната зала, е, че обновяването на управленията на Сметната палата, Българска народна банка и Здравната каса е вкарано в комисия. Първоначалната ни сделка, че всички регулатори ще бъдат обсъждани и за тях ще има единствено претенденти с безупречна известност, беше нарушена, разгласи Петков. Ако някой си мисли, че до момента в който имаме държавно управление, това ще бъде цената - хората във всички регулатори с мандат до 5 години да бъдат сменени от скритото болшинство, доста се лъжат. Няма по какъв начин да дадам контрола в страната на това болшинство.

Нека никой не си мисли, че ще има държавно управление - параванче с нашата поддръжка, отсече и съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Правителството не се скапва, само че би трябвало да се дефинира дали това ще бъде държавно управление - параванче или ще върви в вярна посока, сподели Иванов в отговор на журналистически въпрос скапва ли се държавното управление.

Иванов изрази и подозрение, че се готви избор на нов основен прокурор, който щял да бъде непосредствен до президента Румен Радев. 

" Отговорното деяние е да има държавно управление, само че държавно управление на промените. Призоваваме към разсъдък и диалог “,  сподели той.

" Правителството не се скапва, само че би трябвало да се дефинира дали ще е държавно управление на смяната, или правителство-параванче “, разяснява още Христо Иванов.

Ще има ротация, в случай че има реформаторско държавно управление, предупреди Христо Иванов. 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР