ПП-ДБ и БСП заедно са внесли искане за освобождаване на

...
ПП-ДБ и БСП заедно са внесли искане за освобождаване на
Коментари Харесай

ПП-ДБ и БСП поискаха оставката на Росен Желязков в последните часове на 49 НС

ПП-ДБ и Българска социалистическа партия дружно са внесли искане за освобождение на Росен Желязков като ръководител на Народното събрание.

Предложението е импортирано в " 5:59 ч. ", по думите на Кирил Петков, и беше забавено до последния миг, макар че ПП-ДБ си да изискат оставката на Желязков още преди седмица.

До края на работата на 49 Народно заседание остават единствено два дни.

" Той значително пъти злоупотреби със служебното си състояние., където имаше оттеглена оставка, индивидът беше в зала, а даже не му се даде опцията да изясни, че си е отдръпнал оставката. Това не е индивидуален случай. Цялостно демонстрираме червен картон за работата на ГЕРБ в последните три месеца,. Те не желаеха да изпълнят поисканите от всички български жители промени ", сподели Кирил Петков пред публицисти.

Подписката не включва депутатите от " Възраждане ", макар че и те се заканиха да изискат отстраняването на Желязков от поста му поради това, че не е позволил настояването им за избор на съмнение против служебния кабинет.

" Ще се види всяка една партия по какъв начин ще гласоподава ", разяснява Петков.

Очаква се гласуването за оставката на Росен Желязков да се насрочи още на следващия ден.

Асен Василев упрекна настоящия ръководител от ГЕРБ, че всяка седмица вкарва по пет изключителни точки в дневния ред на Народното събрание, само че подготвени законопроекти, свързани с от дълго време закъснялото второ заплащане за България по Плана за възобновяване стоят без придвижване от месеци.

" Ако всички партии, които са поискали оставката на господин Желязков, гласоподават на следващия ден, той към този момент няма да е ръководител на Народното събрание ", сподели Василев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР