Позволете ми да поздравя всички вас, надеждите към новия парламент

...
Позволете ми да поздравя всички вас, надеждите към новия парламент
Коментари Харесай

Радев: Време е за национален консенсус

Позволете ми да поздравя всички вас, очакванията към новия парламент са големи. 

Това сподели президентът Румен Радев в обръщението си към депутатите при откриването на 47-мия парламент. Ето какво още сподели президентът:

Нека да осмислим задачата, която народът ни разпореди. За първи път формираме трети парламент в границите на година. Партиите, които събраха най-вече гласове в предходните два избора, не съумяха да създадат кабинет.

Но българите не се отхвърлиха от смяната. Време е за народен консенсус. Той би трябвало да съдържа цели, които да върнат на българите свободата и законността. Това е значимо за благоденствието и модернизацията на България.

На първо място ни е необходим консенсус на реформаторските сили. От него зависи ориста на политическата система, която не може да понесе следващи избори. 

Приветствам почналите диалози сред парламентарните сътрудници. В България протичат дълбоки публични процеси във възобновяване на законността. Вие би трябвало да създадете условия за възобновление на свободното слово като поръчител. Да усъвършенствате изборния процзес. 

Загубата на доверие към всички нас пролича в отдръпването  от урните. Ние повече не можем да пилеем време. Обществото ни чака най-накрая актуализацията на изборните описи преди броят на гласоподавателите да надвиши броят на популацията.

Общественият живот би трябвало да се върне в руслото на закона. Ако Народното събрание не успее да направи промени в прокуратурата в обозрим период, то скоро съперниците ще потърсят политически реванш. Бългаските жители чакат незабавни ограничения за справяне със обществената и икономическата рецесия. Борбата с пандемията също е първостепенна задача. 

Искам да благодаря на тези, които взеха присъединяване в актуализацията на бюджета. Обществото ни чака отговорност за приемането на бюджет 2022. Струва си да разгледате бюджета, който ще внесе служебното държавно управление, както е по закон.

Днес е изключително значим и консенсусът към външната политика, в която всички институции са призвани да отстояват националните ползи.

Необходим е консенсус по всички значими външнополитически тематики, изключително когато е заложена нашата еднаквост. 

Наред с всички тези неотложни задания фрапантното закъснение на България по всички значими тематики на Европейски Съюз изискват този парламент да одобри нужните закони, тъй че да отбележим триумф в обучение, опазване на здравето, просвета. Крайно време е да се приключи порочната процедура клучови закони да се одобряват тихомълком. Наред с това посредством Плана за възобновяване и резистентност законодателни промени също би трябвало да бъдат направени, с цел да се основат условия за икономическа трансформаи.я

Всичко, изброено дотук ще остане единствено благопожелание, в случай че не следваме нашата съществена цел - подсилване на държавността. Утвърждаване върховенството на правото, премахване на задкулисието. 

Не малко анализатори оповестиха, че 47-мото Народно събрание поставя завършек на прехода. Убеден съм, че не можем да си позволим повече изгубено време. Вярвам, че този парламент може да върне оптимизма на бължарите. Желая ви триумф, на добър час..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР