Позволете да направя една прогноза, че този бюджет ще бъде

...
Позволете да направя една прогноза, че този бюджет ще бъде
Коментари Харесай

Нинова: ГЕРБ и ПП се хванаха за гушите за 1.2 млрд. лева, ще провалят бюджета

" Позволете да направя една прогноза, че този бюджет ще бъде съществено поправен сред първо и второ четене. От Народното събрание ще излезе нещо доста по-различно от това, което Асен Василев внася.”

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Русе.

“Управляващото болшинство е разграничено по тематиката за бюджета, което е доста рисково. Поставя под риск приемането му. Обръщам внимание към нещо, което не се разяснява обществено: бюджетът беше отритнат в основни комисии с гласовете на ГЕРБ. В икономическа, транспортна, вътрешна и комисия по защитата. Това не си припомням скоро да се е случвало, ръководещите да не могат да си прекарат бюджета”, разкри водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова изясни, че ръководещата коалиция са се хванали за гушите поради 1,2 милиарда лева в енергетиката - по какъв начин да ги разпределят, кой да ги ръководи, по какъв начин да се употребяват. Корнелия Нинова добави още:

“Както знаете, Асен Василев предлага тези пари от БЕХ да се вземат в държавния бюджет като дял, ГЕРБ са срещу, може би тъй като Василев желае страната да ги ръководи, а ГЕРБ си пазят лобито в енергетиката “, сподели водачът на социалистите и изрази своето терзание от заплахите, които крият разправиите сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Според нея те може да доведат до плаващи болшинства, които не дават никаква непоклатимост.

“Държа да кажа, по какъв начин ще гласоподава Българска социалистическа партия. Ние няма да подкрепим бюджета, тъй като считаме, че е противообществен и не дава отговор на упованията на стопанската система и за отплата на приходите. Между първо и второ четене, ще внесем предложение минималната работна заплата за 500 хиляди работещи да стане 50% от междинната за страната. Още от първи юли, а не от другата година”, съобщи Нинова.

“Ще моля към Политическа партия да изпълнят част от тези задължения, които бяхме разписали в общата си стратегия, когато управлявахме дружно, с които те се съгласяваха. Неща като безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години, увеличение на детските, майчинството, както и преразглеждане на размера на вдовишките добавки за пенсии, идентичен коефициент за всички пенсионери за една година прослужено време”, моли тя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР