Позовавайки се на изявление на компанията, Bloomberg съобщава, че мрежата,

...
Позовавайки се на изявление на компанията, Bloomberg съобщава, че мрежата,
Коментари Харесай

TikTok разби голяма руска пропагандна мрежа

Позовавайки се на изказване на компанията, Bloomberg оповестява, че мрежата, основана в Русия, е била ориентирана най-вече към европейски консуматори в Германия, Италия и Англия. Армията тролове, с сметки, „ маскирани ” като европейски, са атакували потребителите в тези страни с антиукраинска агитация, привличайки от юли до септември 2022 година към 133 500 клиента.

В отчета на TikTok се оповестява още, че подправените консуматори са употребявали синтезирана тирада, с цел да „ приказват “ на езиците на своите целеви аудитории.

TikTok блокира и мрежа в Грузия, разпространявала агитация измежду рускоезични консуматори, основно в Казахстан, Беларус и Украйна. Над 300 подправени акаунта, които се представяли за новинарски издания, разпространявали проруска информация, примамвайки потребителите да разискват войната в Украйна.

„ Ще виждаме от ден на ден и повече акции като тази, изключително с напредването на изкуствения разсъдък “, счита Кати Харбат, основен изпълнителен шеф на Anchor Change и някогашен шеф по публичната политика във Фейсбук. Тя споделя, че това е противоположната страна на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР