„Позорно е, ако се докаже, че се пренебрегват интересите на

...
„Позорно е, ако се докаже, че се пренебрегват интересите на
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова: Стане ли скандал с мирис на газ, Асен Василев да подаде оставка

„ Позорно е, в случай че се потвърди, че се подценяват ползите на 25 000 български компании, които зависят от доставките на газ, поради много съмнителни комисионни от избрани танкери, свързани с избрани офшорни компании. Ако това се потвърди, ще бъдем пред голям скандал „ с аромат на газ” и такива случаи изискват оставки”. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред Нова ТВ.

Йотова беше помолена да разяснява изявлението на вицепремиера Асен Василев, че позицията на президента по тематиката с доставките на оръжие за Украйна е „ позорна”.

Попитана от кого ще би трябвало да бъдат подавани въпросните оставки, в случай че се потвърди абсурда, Йотова сподели: „ От господин Асен Василев”.

„ Ако решението за това да не се заплащат на „ Газпром” доставки на газ от Русия е взето поради това да се вкарва друга газ посредством офшорна компания, и това е контрактувано авансово, това значи, че има скандал и този, който го е взел това решение, би трябвало да си подаде оставката. Това е позорна позиция”, сподели Йотова.

Тя е безапелационна, че от първия съвещателен съвет при президента, който беше призован незабавно след започването на войната, до през днешния ден Румен Радев не е трансформирал позицията си по въпроса.

„ Всички бяха единомислещи тогава, че става дума за неуместна война, за инвазия, за нарушен суверенитет. Тази позиция на президентската институция не се е трансформирала до през днешния ден. Но се трансформираха неуверените решения и позиции на държавно управление, откъдето пристигна и тази несигурност”, разяснява Йотова. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР