Познавате ли човек, който обича своята работа? Съмняваме се, професията,

...
Познавате ли човек, който обича своята работа? Съмняваме се, професията,
Коментари Харесай

Служител не ходи на работа цели 15 години и взима половин милион долара за служба

Познавате ли човек, който обича своята работа? Съмняваме се, специалността, колкото и красива може да бъде, в някои моменти се трансформира в обвързване, затова би било мъчно да имаме вяра, че човек може да обича работата си, даже до момента в който четете тези редове, най-вероятно сте на работа и в съзнанието ви изникват доста въпроси, освен това доста по-приятни от определените.
Случва се от време на време човек да измисли вид, с който да избяга от работа, може да се обади, че е болен, може да измисли друго опрощение, само че какъв брой тъкмо време ще се случва това? Най-много седмица или две, до момента в който не се срещнем с историята на един служащ в болница в град Катанзаро.

Човекът в действителност харесвал работата си, до момента в който в един миг просто е решил, че няма смисъл да върви. Неговата отмора и бягство от работна отговорност продължава в границите на 15 години. Помислете си какво би могло да се случи, в случай че не отидете една седмица на работа без законно опрощение? 66-годишният Салваторе Скумасе не посещава работното място от 2005 година до 2020 година и в границите на този интервал прибира сумата от 648 000 $ под формата на месечно заплащане. Звучи като повече от съвършена работа. Кралят на неналичията, както го назовават неговите сътрудници е бил нает в градската болница като охранител и несъмнено щял да продължи своята работа без никакви проблеми, в случай че във въпросната година не се трансформират законите, които изискват от служащите да дадат пояснение за какво липсват от работното си място. Различните служби стартират следствие в обществения бранш, тъй като се оказва, че бедният Салваторе не е единствен.

Полицията открива доста други фенове, които избират да взимат заплата, само че отхвърлят да се явят на работа. Кое е занимателното при този воин? Никой не е схванал, че липсва, цели 6 администрации на болничното заведение даже не забелязали, че липсва и въобще съществува подобен кадър. Полицията споделя, че когато най-сетне са разобличили Салваторе, той бил толкоз неудовлетворен, че даже желал да се скара с HR-те на лечебното заведение, които желали да го санкционират дисциплинарно. Впрочем някой би трябвало да накаже и тях, въпреки всичко не е по никакъв начин малко да прекарате към 15 години в илюзия. Едва предходната година през октомври, болничното заведение алармира на управляващите, че има проблеми със своя чиновник.

Повдигнати са обвинявания за подправяне, нарушение на правата си на работното място и даже изнудване – последното е в резултат на неговия отвод да отиде на работа и закани за обвинявания. През 2016 година Италия вижда, че има още 35 души в същия град, които отхвърлят да вървят на работа, само че не връщат заплатите. Те сполучливо манипулирали системата в продължение на няколко години. Един върхов миг на италианска горделивост е трафик служител на реда, който отива по долни дрехи да се чекира на работа и по-късно камерите показват, че е още веднъж се е върнал вкъщи си, с цел да спи. Очевидно е, че в случай че човек търси кариера, той има всички шансове да го направи в Италия, където мързелът е явно добре заплатен.

Снимки: Wikipedia

 

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР