Познаваме Павел Владимиров като тв водещ, водещ на ММА бойни

...
Познаваме Павел Владимиров като тв водещ, водещ на ММА бойни
Коментари Харесай

Павел Владимиров издаде куп интимни тайни СНИМКИ

Познаваме Павел Владимиров като тв водещ, водещ на ММА бойни вечери, създател на публикации, участник в тв формата "Като две капки вода ", артист, а гласът му е прочут и като озвучаващ анимационни филми, реклами, а неотдавна и аудиокниги на български.

Изобщо Павката е един занимателен, деятелен, невероятно да бъде спрян положителен човек, родом от Габрово и не го крие.

Този ухилен Павел от тази есен феновете още веднъж ще имат опцията да гледат на екран като водещ на графа в "100% будни " по Българска национална телевизия. Освен това ще бъде и сценарист на предаването.

Сега обаче ви срещаме с него като участник в нашата графа "Отново в час ", защото той е от тези будни младежи, които могат да бъдат добър образец за нас и за децата ни.

Ето какво сподели Павел Владимиров в изявление за dir.bg:

- Като погледнеш обратно, какво е за теб учебното заведение?
-
Много значим стадий в живота на всеки от нас - място на незабравими мемоари, на първи любови и разочарования, място, което с изключение на всичко, ме е дисциплинирало и построило като персона. Чак се изненадах, какъв брой аргументирано се изказах! (смее се)

- Спомняш ли първия си образователен ден или най-малко някой твой първи образователен за дадена образователна година? И какво си спомняш от него?
-
Поради напредналата ми възраст спомените от първия образователен ден са откъслечни - въпреки всичко е било 15 септември 1986-та. Помня, че мама беше с мен, несъмнено се вълнувах, бях подреден с най-хубавите си нови облекла и стоях до едно момиченце - Елина.

Иначе от един по-късен първи образователен ден си припомням по какъв начин две съученички-приятелки от прилежащия клас си бяха боядисали косите гарваново-черни, а мустаците си бяха изрусили. Та двете стояха една до друга на откриването на образователната година - като викинги с черни перуки - беше трагикомично!

- Каква е тайната на триумфа в учебно заведение?
- Тайната на триумфа е друга за всеки - даже не знам дали съществува и може да бъде дефинирана. Може би не е нужно да преследваш триумфа непременно, а по-скоро да получиш познания, които ще са ти потребни след това. Да учиш с схващане, а не просто да зазубряш даден материал.
 Павел Владимиров в трети клас (първа редица най-вдясно до момичето)
Павел Владимиров в трети клас (първа редица най-вдясно до момичето), Снимка: Павел Владимиров/Личен списък
- Кои са учителите, от които в действителност доста си научил, въодушевили са те и са ти повлияли?
-
Не са един или двама и надали ще съумея да изброя всички в няколко реда. Имал съм шанса да изучавам в най-елитните учебни заведения и при най-хубавите преподаватели в България.

Мога да стартира с Донка Попова, началната ми учителка в Габрово, уповавам се да е жива и здрава - доста ерудирана и прецизна жена, която, все пак, беше много занимателна - тя наля основите по този начин да се каже.

След това попаднах в математическа паралелка след трети клас и ми преподаваше именитият в Габрово преподавател по математика - Ранчо Ранчев, който сътвори страхотни математици, печелили не една или две олимпиади освен на републиканско, само че и на интернационално равнище.

Е, от мен не можа да направи чак подобен математик, само че бях добър! Той имаше и доста ефикасна система за плесници - моно, стерео и посредством струпване.

Госпожата или другарката ни по история тогава - Йорданка Христова, пък ни научи да мислим и да обосноваваме разсъжденията си. По-късно, след 7-ми клас пък Катерина Колева ми даде най-важните принадлежности, с цел да пиша тъкмо и вярно, а в Езиковата (бел. ред. Езиковата гимназия в Ловеч) Радина Попова ме направи машина за правопис.

Не мога да не загатна и госпожа Лалева, при която се готвех за кандидатстване - един от най-хубавите преподаватели по история освен в България, а и човек с брилянтно възприятие за комизъм.
 Павел Владимиров с класната му от първи до трети клас - Донка Попова
Павел Владимиров с класната му от първи до трети клас - Донка Попова, Снимка: Павел Владимиров/Личен списък
- Спомняш ли си занимателни или поучителни училищен бисери или пък такива на свои съученици?
-
Оооо, ние дори издавахме книжки с бисери на учители преди време.

Примерно преподавателката ни по литература - Радина Попова, доста обичаше да пита дали има някой по избор - било за изпитване, било да направи разбор на обещано стихотворение и когато всички гузно навеждахме глави, тя споделяше:

"Хайде, има ли някой или това е клас от щрауси?! ". Ако пък някой се явеше без домашно, изцепваше: "Който е без домашно, идващия път носи баница с боза ".

И естествено в последния час по литература всички влязохме с баници и бози. Това е единственият преподавател, който ми е писал единица за подсещане и то сега, в който не подсказвах.

Учителят ни по математика пък - страшилището господин Петров, ни караше да острим тебеширите под избран ъгъл. А в час по история, когато един от съучениците ми се прозяваше, госпожа Лалева го скастри:

"Браво, бре, ти напряко ша ма глътнеш, чудя се дали да си събуя обувките! ". Пак в час по история едно от девойките беше уловило муха с пластмасовата чаша от кафето си и Лалева отново избухна: "Анелия, освободи незабавно тази муха! "

- На какви занимания (извънкласни) си се посвещавал в учебно заведение? Свирене на инструмент, пеене, танци, спектакъл или нещо друго?
-
Като по-малък рисувах, имах и подарък слово и непрекъснато участвах в учебните рецитали за разкриване и закриване на образователната година. Бях и знаменосец на класа, когато имаше такива преди време.

По-късно в Ловешката езикова гимназия или просто Езиковата, с огромно "Е ", тъй като е първата и единствена, и неповторима, има прелестната традиция за осъществяване на тридневен учебен музикален фестивал всяка година.

Разбира се, сформирахме нещо като група и участвахме във всяко издание. Освен това бях част от театралната натрупа и играх една от основните функции в учебната пиеса. Абее, всестранно недоразвита персона! (смее се)

Относно експанзията в учебно заведение, на която ставаме очевидци през последните години:
 Павел Владимиров като част от самодейността Успели българи дават персонален образец
Павел Владимиров като част от самодейността Успели българи дават персонален образец, Снимка: Павел Владимиров/Личен списък
- Ти персонално бил ли си очевидец или пострадал от експанзия в учебно заведение и какво, съгласно теб, би трябвало да се направи, с цел да се предотвратят такива случки?
-
Поради обстоятелството, че израснах в мутренските времена, не че в този момент не са мутренски, постоянно съм бил жертва на експанзия като възпитаник, само че наблягам, че тя не е идвала от моите съученици, а от външни субекти, представители на така наречен спортни паралелки - борци, джудисти и така нататък

Но това беше до 8-ми клас, в 9-ти се записах на киокушин и започнах да отивам на фитнес, и лека-полека претендентите да ме тормозят отпаднаха.

Каквото и да се направи, сходни случки мъчно ще се предотвратят, тъй като това е нещо обикновено. Поради спецификите на възрастта, възпитанието и така нататък

Винаги е имало и ще има тормоз в учебно заведение, било то от по-малки към по-големи или от момчета към девойки, или това, което виждаме в последно време, експанзия към учители.

Въпросът е по какъв начин този тормоз да се понижи. За страдание, доверието към учителя с годините спадна, преди време не си позволявахме да кажем "гък ", да не приказваме, че нямаше мобилни телефони.

Отделно учебните заведения в по-големите градове се с сблъскват и с други компликации, борейки се с разпространяването на опиати и пробвайки се да подсигуряват сигурността и неприкосновеността на учениците от външни лица.

Предизвикателствата пред шефовете, учителите и самите общини са огромни, само че би трябвало да разберем, че огромна част от проблемите идват от възпитанието на децата в фамилията, а това е грижа на родителите.
 Павел Владимиров
Павел Владимиров, Снимка: Цветана Бонева
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР