Познаваме орехите главно като кулинарно изкушение. Ядка, която е вкусна

...
Познаваме орехите главно като кулинарно изкушение. Ядка, която е вкусна
Коментари Харесай

Какво може да излекувате, ако хапвате редовно орехи

Познаваме орехите основно като кулинарно прелъщение. Ядка, която е вкусна както в естествен чист тип, по този начин и като съставна част на многочислени и разнородни предписания. Не бива обаче да подценяваме и лечебните изгоди от ореха, тъй като наред с удоволствията за небцето, той има и доста качества, скъпи за здравето.

Здравословните изгоди от ореховите ядки се дължат на техния състав. А в него влизат най-вече растителни мазнини, протеини, по-малко въглехидрати, диетични фибри и витамини. Орехът съдържа микроелементи, както и макроелементи, откриват се и дъбилни субстанции. Ядката на ореха е висококалорична поради многото мазнини. Затова се предлага да се употребяват в дребни дози, не повече от 1-3 ядки дневно.

Ореховите ядки съдържат мастноразтворимите витамини А, Е, както и витамини от група В, витамин С, РР, К. Минералите цинк и йод са в най-големи количества. Особено доста йод има в ореховите мембрани. От тях се прави инфузия за възстановяване работата на щитовидната жлеза.

Противовъзпалителният резултат на ядките се дължи на наличието на танини. Ядките са потребни при сърдечни болести, както и за здравината на кръвоносните съдове, защото съдържат доста калий и магнезий.

Лечебни свойства на ореховите ядки

Орехи за възстановяване на метаболизма

 Какво може да излекувате, в случай че хапвате постоянно орехи

Витамините от група В са повода за положителния метаболизъм, за попречване на затлъстяване и за поддържане на външния тип и здраве.

Орехи за възстановяване на мозъчната функционалност

Орехите съдържат повече омега-3 мастни киселини от всяка друга ядка. Тези мазнини са потребни за работата на мозъка.

Орехи за битка със напрежението

Благодарение на съдържащите се фолиева киселина и витамини от група В орехите въздействат удобно върху нервната система, оказват помощ за туширане на напрежението и депресиите. Орехът облекчава нервното напрежение и усъвършенства качеството на съня.

Орехи за възстановяване положението на кожата

 Какво може да излекувате, в случай че хапвате постоянно орехи

Ползите от ореховото масло за кожата са безспорни. То овлажнява кожата и работи успокояващо при разнообразни раздразнения. Ореховото масло е чудесно средство за възобновяване на косъма.

Ползи за диетите от орехите при разнообразни болести

Полезно е да се употребяват орехи в диетата при разнообразни болести: на сърцето, при диабет, при запек, псориазис, атеросклероза, подагра.

Орехите имат удобен резултат върху сърдечно-съдовата система

Калият и магнезият в състава на ядките работят укрепващо на стените на съдовете, възстановяват холестерола и кръвното налягане, понижават риска от инсулти и инфаркти.

Как да засилим потребните свойства на ореховите ядки

 Какво може да излекувате, в случай че хапвате постоянно орехи

Ядките, изключително в композиция с горски плодове или сушени плодове, са универсалната закуска със здравословни изгоди. Може да се прибавят орехови ядки към разнообразни блюда за тези, които се придържат към здравословно хранене: да вземем за пример салата от цвекло със сини сливи и орехи. Може ореховите ядки да се наквасен, с цел да се усвоят по-добре скъпите субстанции в тях.

Вижте още:

- Какво лекува чаят от орехови черупки;

- Ползи и приложение на оцет от орехи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР