Познати са ви пеперудките в стомаха, нали? Изглежда, че любовта

...
Познати са ви пеперудките в стомаха, нали? Изглежда, че любовта
Коментари Харесай

5 сигурни знака, че някой е влюбен във вас

Познати са ви пеперудките в стомаха, нали? Изглежда, че любовта прави доста повече от това обаче, като оказва голямо въздействие върху цялостното положение на организма ни – почервеняване, потене, хормонални и физиологични промени. Някои от тези признаци от време на време са толкоз явни, че елементарно можете да разкриете влюбения даже когато се преструва на апатичен.

1. Хормонални промени

Науката от дълго време е удостоверила, че група хормони е виновна за мощните ни усеща, които от време на време могат да замъглят съзнанието ни. Тези хормони са и виновниците за романтичността и пристрастеността, които мъчно се поддават на надзор. Трябва да имате поради обаче, че признаците за обич при мъжете са разнообразни спрямо тези при дамите. Внезапно мъжете стават извънредно сантиментални, нежни и грижовни поради увеличените стойности на окситоцин. Жените, въпреки това, усещат голям прилив на сила и засилено полово предпочитание поради увеличените стойности на тестостерон. За страдание, когато равнището на хормоните се върне към естествената си стойност, от време на време дамите изгубват интерес, а мъжете не помнят възприятието си за романтика.

2. Промяна в гласа

Промените в телата ни не стопират с края на пристрастеността в една връзка. Проучване сочи, че когато дамата приказва с обичания си, гласът й автоматизирано става по-нежен и тъничък. Според друго проучване пък дамите могат да манипулират гласа си, като го вършат да звучи по-плътно, с цел да са по-привлекателни. Само дето мъжете избират по-тънките гласчета, тъй като ги намират за по-женствени.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР