Позицията на ПП-ДБ е ясна, заявена е веднага след изборите,

...
Позицията на ПП-ДБ е ясна, заявена е веднага след изборите,
Коментари Харесай

Асен Василев: Силно вярвам, че ще имаме правителство с втория мандат

„ Позицията на ПП-ДБ е ясна, декларирана е незабавно след изборите, няма да подкрепим държавно управление с първия мандат. Силно имам вяра, че разсъдъкът ще надделее и ще имаме държавно управление с втория мандат “. Това съобщи Асен Василев в Димитровград, съобщи БГНЕС.

Василев заяви, че през вчерашния ден е имало още една среща сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, на която е препотвърдена тяхната позиция пред Мария Габриел. „ Срещата бе поискана от ГЕРБ и проведена от тях. На нея препотвърдихме позицията си персонално в диалог с Габриел “, сподели той.

 
Имаме ясно решение да предложим държавно управление на малцинството. Разговори за втория мандат е обикновено да стартират, откакто се изчерпа първият.
Асен Василев, съпредседател на Политическа партия

Според него има потребност от конституционно болшинство, с цел да се почисти страната от всички проблеми в прокуратурата, които са видни за всички жители. Той акцентира, че се сблъскваме със систематичен проблем в структурата на правосъдната власт, тъй като има подобен проблем и при прокуратурата на Гешев, и на Цацаров, и на Филчев. „ Започваме диалози, с цел да се създадат промени в Конституцията и в модела, по който работи прокуратурата “, добави Василев.

На въпрос за гласуването на първия мандат, съпредседателят на Политическа партия съобщи, че всички командировки на депутати са анулирани и всички депутати са помолени да участват в зала.

„ Силно се надявам да не изберем държавно управление на България през задния вход, само че това е въпрос, който би трябвало да отправите към другите политически сили “, сподели Василев.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР