Позиция. Сега: Цветан Цветанов: Ние сме евроатлантици, не евразийци Трябва

...
Позиция. Сега: Цветан Цветанов: Ние сме евроатлантици, не евразийци Трябва
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Ние сме евроатлантици, не евразийци; С безплатни билети компенсират пътниците от пламнал влак

Позиция.

" Сега ":

Цветан Цветанов: Ние сме евроатлантици, не евразийци

" Трябва да се числим към евроатлантическата общественост, а не към евразийската. Разбира се, че би трябвало да поддържаме положителни връзки с Русия, само че това, което те вършат сега, е неприемливо за 21 век ". Това разяснява пред публицисти в местността " Рупите " зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той изясни, че като поддържаме Англия, ние поддържаме развитите демократични общества. " Ние не сме проверяващ орган, по тази причина би трябвало да сме солидарни с общата европейска позиция ", добави Цветанов.

" Не допуснахме да влезем в тона на Българска социалистическа партия. В петък те желаеха Народното събрание да излезе с обща декларация по случая " Скрипал ", само че това щеше да е доста неверен ход ", уточни Цветанов, който е и началник на парламентарната група на ГЕРБ. Той счита, че Българска социалистическа партия води антиевропейска политика, която има за цел да изтика България отвън евроатлантическата общественост.

Акция.

" Монитор ":

Над 100 подариха кръв в София

Над 100 души се включиха в обичайна кръводарителската акция, която Националният кръвен център провежда в София годишно във връзка Цветница.

Желаещите имаха опция да дарят кръв в мобилни екипи, ситуирани пред четири огромни столични храма.

По последни данни у нас трайно доминира родственото кръводаряване, защото 85% от донорите се оказват родственици на потърпевши или нуждаещи се от кръв пациенти. Едва в 25% от случаите българите подаряват безплатно.

В умозаключение от Кръвния център припомниха, че един кръводарител оказва помощ на четирима пациенти. За страдание обаче статистиката демонстрира, че за последната минала година, спрямо 2016 година, кръводарителите у нас са намалели с 2000 души.

Компенсация.

" Дума ":

С безвъзмездни билети компенсират пасажерите от горящ трен

С безвъзмездни билети ще бъдат обезщетени пасажерите от бързия трен от София за Бургас, които са пътували с бързия трен №8613 от София за Бургас на 30 март 2018 година, оповестиха от БДЖ. До решението се стигна, откакто в петък вечерта влакът се възпламени край Нова Загора, за благополучие случаят се размина без човешки жертви. Заради пламъците от третия вагон във влака пасажерите престояха с часове в гара Коньово. Националният железопътен транспортьор обезпечи транспорт с рейсове до Бургас. Клиентите на БДЖ могат да получат своята отплата на билетните каси във всяка гара от през днешния ден. За задачата първо би трябвало да дават билета си от пътуването с бързия трен от София за Бургас.

Щетите от пожара във влака са за най-малко един милион лева, разяснява някогашният изп. шеф на " Холдинг БДЖ " Християн Кръстев. Той допуска, че те ще останат за сметка на БДЖ, защото досега никой не загатва нищо за осигурител, който да е заинтригуван аргументите за пожара да бъдат открити, с цел да може да покрие загубите.

Статистика.

" 24 Часа ":

70% от хората у нас не знаят по какъв начин да ревизират достоверността на дадена информация

70% от хората у нас не знаят по какъв начин да ревизират достоверността на дадена информация. Това сподели в изявление за Агенция " Фокус " координаторът в Националния център за безвреден интернет Георги Апостолов. " Ако се върнем към едно национално представително проучване, което ние правихме в края на 2016 година, 40% от интервюираните почтено признаха, че те не биха могли да разграничат вярна от погрешна информация. И тук не приказваме за познаване на изискванията - те просто си признават, че това, което виждат не им е ясно дали е правилно или погрешно. Аз тук бих добавил още едни 30% от горната страна.

Тоест най-малко 70% от хората, съгласно мен не знаят по какъв начин да ревизират за достоверността на дадена информация. По наши наблюдения не мисля, че процентът на хората, които четат изискванията за прилагане надвишава 10% ", добави още той. По думите му извънредно обезпокоително е какъв брой е ниско равнището на дигитално-медийна просветеност на хората по целия свят.

Инцидент.

" Сега ":

20 рейса с българи са били забавени на сръбско-унгарската граница

20 рейса с български жители са били забавени на Граничен контролно-пропусквателен пункт Хоргош-Рьоске на сръбско-унгарската граница. Сигнали са подадени във Външното ни министерство малко преди среднощ против 1 април, заяви bTV.

Посолството на България в Будапеща е оказало неотложно подпомагане на чакащите ни сънародници, оповестиха от Министерство на външните работи.

След осем диалога с основния дежурен на унгарското Министерство на вътрешните работи е открито, че от март на граничните пунктове на Унгария се организира непрекъсната интервенция " Сухопътни граници 2018 ". Това важи изключително за уязвимите за миграционен напън посоки. Операцията включва тотална инспекция на всички моторни транспортни средства, влизащи в страната от Сърбия. Властите обръщат изключително внимание на тирове и рейсове.

Това е повода за забавянето на рейсовете с българи, измежду които и възпитаници. Министерство на външните работи е уведомило навреме подалите сигнала за интервенция " Сухопътни граници 2018 ".

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР