ПОЗИЦИЯ НА БЪЛГАРСКА БРАНШОВА КАМАРА ПЪТИЩА“Във връзка с участие на

...
ПОЗИЦИЯ НА БЪЛГАРСКА БРАНШОВА КАМАРА ПЪТИЩА“Във връзка с участие на
Коментари Харесай

Позиция на ББК „Пътища“

ПОЗИЦИЯ НА БЪЛГАРСКА БРАНШОВА КАМАРА „ ПЪТИЩА “

Във връзка с присъединяване на господин Настимир Ананиев – ръководител на Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление на 21.04.2022 година в утринен блок по национална телевизия, УС на ББК „ Пътища “ декларира, че членовете на Камарата изпълняващи действия по изцяло законните контракти по настоящ ремонт и поддържане и зимно поддържане, постоянно са изпълнявали предоставените им задачи от Възложителя, по същите законни контракти в период и с изискващото се качество. Никога компаниите не са отказвали да извършват такива, заради морални съображения, защото това води до пораждане на ПТП и заради наказания, заложени в договорите. Възложените действия са изпълнявани по договорите за ТРП и „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) до тяхното преустановяване през ноември 2021 година След подписаните съглашения е незаконно да се правят всевъзможен тип ремонтни действия по Републиканската пътна мрежа.

Относно следващите клевети на господин Ананиев за: „ ….видяхме на митингите, началника на АПИ, който е отговарял за пътната поддръжка през 2017 година до компаниите, които е трябвало да контролира….. “, Управителния съвет на Българска браншова камара „ Пътища “ допуска, че засяга инж. Георги Златев, който в интервала на осъществяване на настоящите контракти не е в системата на държавната администрация. В интервала от 2014 година до началото на 2017 година е бил шеф на дирекцията, отговаряща за текущит ремонт и поддържането на РПМ, като през този интервал и господин Ананиев е част от ръководството и е имал опцията, директно да влияе върху активността Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Недопустимо е депутат да внушава на българските жители, не правилни и не тествани обстоятелства. В момента инж. Златев е член на Контролния съвет на ББК „ Пътища “ и е неоспорим и потвърден експерт в своята активност.

Апелираме, политиците да приключи практиката си да уронва престижа на Пътния отрасъл и на потвърдени специалисти в него.

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ

НА БЪЛГАРСКА БРАНШОВА КАМАРА„ ПЪТИЩА “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР