Позитивното мислене играе много важна роля за здравето и живота

...
Позитивното мислене играе много важна роля за здравето и живота
Коментари Харесай

Силата на позитивното мислене и как преобръща живота ни

Позитивното мислене играе доста значима роля за здравето и живота на всеки човек. То може да помогне както за ръководството на напрежението, по този начин и да усъвършенства самочувствието. Положителното мислене не значи да гледате на света през розови очила или безусловно да избягвате сложните обстановки, а да подхождате към провокациите в живота с положителна настройка. За задачата би трябвало да се пробвате да виждате най-хубавото в другите хора, както и да оценявате своите качества.

Начинът, по който обясняваме за какво са се случили събитията, ни демонстрира какво ни е мисленето. Позитивно е при хората, които са склонни да си приписват заслугите за положителните неща и упрекват външни аргументи за неприятните резултати. Освен това виждат отрицателните събития като краткотрайни и нетипични, което е особено за поколението Gen Z. Негативно мислене имат хората, които упрекват себе си, когато се случат неприятни неща, само че не съумяват да видят приноса си за сполучливите резултати, а имат податливост да гледат на отрицателните събития като на предстоящи и трайни. Най-общо казано позитивното мислене е да гледаш на нещата от позитивна позиция, фокусирайки се върху оптимистичната настройка. 

Позитивното мислене води след себе си големи изгоди за здравето – по-добра резистентност на напрежението, усъвършенствано психическо здраве и физическо положение, по-дълъг живот, по-ниски равнища на меланхолия, понижен риск от гибел, обвързван със сърдечно-съдови болести. Обяснението е просто – хората с позитивна настройка са по-склонни да вършат постоянни физически извършения, да заобикалят пушенето, да се хранят здравословно и да имат режим на спане.

Въпреки изгодите от позитивното мислене, в действителност има много моменти, когато реалистичният оптимизъм е за предпочитане . Защото хората с неправилни упования, без значение дали са оптимистични или песимистични, са склонни да се оправят по-зле във връзка с психологичното здраве спрямо реалисти те. Ето за какво най-хубавият метод е позитивното мислене върху основата на реалистични упования. 

Мнозина несъмнено са чували за токсичната позитивност, която настава, когато погрешно приложеното положително мислене минава границата. Тази несъразмерна позитивност може да попречи на достоверната връзка и да накара хората да изпитат възприятие на позор или виновност.

Понякога позитивното мислене може да има капани. Въпреки че е значимо да имате цялостна позитивна вероятност, нереалистично високите упования могат да доведат до отчаяние. Неспособността да приемате  отрицателни страсти, известна като токсична позитивност, също може да има негативен резултат върху психическото здраве.

Дори и да не сте роден оптимист, има неща, които можете да извършите, с цел да се научите по какъв начин да мислите по-позитивно. Една от първите стъпки е да обърнете внимание на диалозите си със себе си.

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР